H Σταχτοπούτα χρειάστηκε το μαγικό ραβδάκι της νονάς της για να μεταμορφωθεί σε καλλονή μέσα σε 1’’. Εμείς, δεν έχουμε καμία σχέση με τη ρακένδυτη πρωταγωνίστρια του παραμυθιού (αν και θα θέλαμε να έχουμε μια νονά σαν τη δική της), ωστόσο μπορούμε να αλλάξουμε την εμφάνισή μας σε λίγα μόλις λεπτά.

Μοντέρνα αλογοουρά & κόκκινα χείλη

Το χτένισμα

Βολικό και γρήγορο. Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις και σε κάθε τύπο μαλλιών και αναδεικνύει τη δομή του προσώπου. Η χαμηλή αλογοουρά είναι πολύ απλή, ωστόσο μπορούμε να δοκιμάσουμε την πιο σοφιστικέ εκδοχή της, κάνοντας μια πλάγια χωρίστρα. Αυτή η ασήμαντη κίνηση μπορεί να κάνει πιο θηλυκό και μοντέρνο το αποτέλεσμα, όπως βλέπουμε κατά καιρούς και στις πασαρέλες.

Τip: Kάνουμε τη χωρίστρα στο ύψος του τόξου, δηλαδή του ανώτερου σημείου της καμπύλης του φρυδιού.  Must: Ένας ορός κατά του φριζαρίσματος. Τον απλώνουμε από τις ρίζες μέχρι το ύψος των αυτιών, σε νωπά προς στεγνά μαλλιά κι έπειτα στεγνώνουμε με μια φλατ βούρτσα και πιστολάκι.

Το μακιγιάζ

Πρωταγωνιστής εδώ είναι το κόκκινο κραγιόν. Και πριν βιαστούμε να το απορρίψουμε, νομίζοντας ότι δε μας ταιριάζει, λαμβάνουμε υπόψη μας τα εξής: α) το καθαρό κόκκινο ταιριάζει σε κάθε τόνο επιδερμίδας και β) είναι διαχρονικό και σέξι. Ωστόσο, αποφεύγουμε να τονίσουμε κάποιο άλλο χαρακτηριστικό μας, για να μη δείχνει υπερβολικό το αποτέλεσμα. Έτσι, προτιμάμε μια ουδέτερη σκιά στα βλέφαρα (μπεζ, απαλό ροζ, ανοιχτό καφέ, γκρι απαλό), μάσκαρα, και ρουζ στα μάγουλα.

Τip: Για να είμαστε σίγουρες ότι η απόχρωση του κραγιόν ταιριάζει με το ρουζ, μπορούμε απλά να εφαρμόσουμε ελάχιστο από το κραγιόν στα μάγουλά μας και να το απλώσουμε. Απαραίτητη προυπόθεση, το καλά ενυδατωμένο δέρμα για να απλωθεί ομοιόμορφα το κραγιόν. Σε περίπτωση που είναι πιο έντονο, απλώνουμε πούδρα από πάνω. Must: Το κόκκινο κραγιόν, φυσικά, και μια μάσκαρα που δίνει εντυπωσιακό όγκο και καμπύλη στις βλεφαρίδες.