Πόσες φορές κοιτάζετε τα ράφια των καλλυντικών νιώθοντας χαμένη και μπερδεμένη; Είναι κάτι που συμβαίνει ακόμη και στις πιο εξοικειωμένες με το μακιγιάζ. Ευτυχώς για όλες μας, υπάρχουν κάποια μυστικά που μπορούν να μας βοηθήσουν να επιλέξουμε την ιδανική απόχρωση.

Βρείτε τον τόνο της επιδερμίδας σας

Πρώτα απ’ όλα, βοηθά σημαντικά να γνωρίζετε τον τόνο της επιδερμίδας σας. Αυτή η μικρή λεπτομέρεια μπορεί πραγματικά να βοηθήσει σε πολλούς τομείς της ομορφιάς και της μόδας, γι’ αυτό είναι καλό να την έχετε υπόψιν. Οι περισσότεροι άνθρωποι εμπίπτουν σε μία από τις δύο κατηγορίες, έχουν δηλαδή ζεστό ή ψυχρό τόνο επιδερμίδας. Εκείνοι με ψυχρό τόνο τείνουν να είναι λίγο πιο ανοιχτόχρωμοι, ενώ εκείνοι με ζεστό τόνο μπορεί να έχουν μια χρυσαφένια απόχρωση. Εάν διαπιστώσετε ότι είναι πολύ δύσκολο να προσδιορίσετε τον τόνο της επιδερμίδας σας, υπάρχει πιθανότητα να έχετε ουδέτερο τόνο (ένα μείγμα και των δύο).

-Ψυχροί τόνοι

Αν έχετε ροζ, κόκκινο ή γαλαζωπό χρώμα στο δέρμα σας, έχετε ψυχρό τόνο επιδερμίδας. Μπορείτε να πείτε ότι ο τόνος σας είναι ψυχρός αν οι φλέβες στον καρπό σας φαίνονται μπλε, τα ασημένια κοσμήματα σας αναδεικνύουν ή τείνετε να καίγεστε πριν μαυρίσετε.

Για τον τόνο του δέρματός σας, τα κραγιόν σε μπλε ή μοβ αποχρώσεις ταιριάζουν καλύτερα. Έτσι, όταν θέλετε να επιλέξετε ένα κόκκινο κραγιόν, αποφύγετε τις πορτοκαλί αποχρώσεις και προτιμήστε τα βαθύ μπλε κόκκινα. Προσέξτε με τις πολύ φωτεινές αποχρώσεις, καθώς μπορεί να σας κάνουν να δείχνετε άτονη.

-Ζεστοί τόνοι

Εάν έχετε μια κίτρινη ή χρυσή απόχρωση στο δέρμα σας, πιθανότατα έχετε ζεστό τόνο επιδερμίδας. Μπορείτε να πείτε ότι ο τόνος σας είναι ζεστός αν οι φλέβες στον καρπό σας φαίνονται πράσινες, τα χρυσά κοσμήματα σας αναδεικνύουν ή έχετε την τάση να μαυρίζετε αρκετά εύκολα.

Για τον τόνο του δέρματός σας, τα κραγιόν σε ζεστές αποχρώσεις είναι τα καλύτερα. Επομένως, προτιμήστε τα έντονα κόκκινα και πορτοκαλί χρώματα.

-Ουδέτεροι τόνοι

Το μαντέψατε! Εκείνοι με ουδέτερο τόνο χρώματος δείχνουν καλά τόσο με ασημένια όσο και με χρυσά κοσμήματα και τους πηγαίνει ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε κραγιόν από μια τεράστια ποικιλία αποχρώσεων.

Σε κάθε περίπτωση, το βασικότερο είναι να αισθάνεστε εσείς όμορφη με το κραγιόν που φοράτε. Επομένως, αν νομίζετε ότι το κοραλλί κραγιόν σάς αναδεικνύει, αλλά δεν υπακούει στους προηγούμενους κανόνες, συνεχίστε να το φοράτε! Όταν νιώθετε όμορφη, δείχνετε όμορφη.