Για όσες γυναίκες έχουν λεπτά, άτονα μαλλιά, το μεγαλύτερο όνειρό τους δεν είναι άλλο από μια πλούσια, ογκώδη χαίτη. Αν λοιπόν είστε κι εσείς μία από αυτές και τα πυκνά μαλλιά είναι στην κορυφή της λίστας των ευχών σας, συνεχίστε το διάβασμα γιατί σας έχουμε 8 tips για να αποκτήσετε πιο πλούσια μαλλιά μέσα σε μόλις πέντε λεπτά.

1. Κόψτε τις ταλαιπωρημένες άκρες σας. Δε γίνεται να μην έχετε προσέξει πόσο πιο υγιή και πλούσια δείχνουν τα μαλλιά σας όταν είναι φρεσκοκουρεμένα. Αν δεν πάρετε την απόφαση να ξεφορτωθείτε τις ταλαιπωρημένες, αφυδατωμένες άκρες των μαλλιών σας, η ψαλίδα δεν πρόκειται να φύγει από μόνη της, ούτε να αποκτήσουν όγκο τα μαλλιά σας.

2. Τολμήστε ένα πιο κοντό κούρεμα. Μπορεί να αγαπάμε τα μακριά μαλλιά, όμως ένα καρέ κούρεμα πάντα κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο πλούσια και ογκώδη. Από την άλλη, όσο πιο μακριά είναι τα μαλλιά σας τόσο πιο πιθανό είναι να δείχνουν άτονα, αφού το βάρος τους τούς στερεί όγκο.

3. Προμηθευτείτε τα σωστά προϊόντα. Όταν πρόκειται για εφαρμογή ενός προϊόντος σε λεπτή τρίχα, το περισσότερο σίγουρα δεν είναι καλύτερο. ‘Ενας αφρός για όγκο σε συνδυασμό με ένα ξηρό σαμπουάν (dry shampoo) στις ρίζες, μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς. 

4. Εφαρμόστε τα προϊόντα σωστά. Είναι αλήθεια πως δύσκολα θα μπορούσαμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς conditioner. Ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε λάθος αυτό το χρήσιμο προϊόν θα καταλήξετε με άτονα και λαδωμένα μαλλιά. Εφαρμόστε conditioner από τη μέση έως τις άκρες των μαλλιών σας και ποτέ στις ρίζες. Έτσι, θα εξασφαλίσετε ενυδάτωση στο κάτω μέρος των μαλλιών σας και θα αποφύγετε την ανεπιθύμητη λιπαρότητα στις ρίζες.

5. Κρεπάρετε τα μαλλιά σας. Προτού γελάσετε, ακούστε μας. Το κρεπάρισμα των μαλλιών μπορεί να έχει στιγματιστεί, αλλά όταν γίνεται σωστά και με μέτρο, μπορεί να αναβαθμίσει το χτένισμά σας και να χαρίσει ανάλαφρο όγκο στα μαλλιά σας.

6. Αλλάξτε πλευρά τη χωρίστρα σας. Κάνετε πάντα τη χωρίστρα σας στην ίδια πλευρά; Το να αλλάξετε πλευρά τη χωρίστρα σας είναι ο ευκολότερος τρόπος να δείξουν τα μαλλιά σας πιο πλούσια. Επιπλέον,είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να ανανεώσετε την εμφάνισή σας.

7. Φορέστε ρόλεϊ. Μπορεί να νιώθετε κάπως ανόητη φορώντας ρόλεϊ στο κεφάλι σας, όμως αποτελούν ένα θαυματουργό εργαλείο που χαρίζει όγκο στα μαλλιά σας, χωρίς να τα καταστρέφει με θερμότητα. Κάτι ήξεραν οι παλιές!

8. Ισιώστε έξυπνα τα μαλλιά σας. Συγγνώμη που σας σοκάρουμε, αλλά όλα αυτά τα χρόνια ισιώνετε λάθος τα μαλλιά σας. Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε την πρέσα ισιώματος, ισιώστε τις τούφες σας με κινήσεις προς τα επάνω αντί για προς τα κάτω, έτσι ώστε να τους χαρίσετε όγκο.