Κάθε γυναίκα πρέπει να προσαρμόζει τη ρουτίνα ομορφιάς της και τις επιλογές της ανάλογα με τον τύπο του δέρματός της. Ειδικά αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα πρέπει να είστε έξτρα προσεκτική με τις συνήθειές σας.

Ας δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να έχετε κατά νου.

1. Μην εφαρμόζετε ποτέ ένα καινούργιο προϊόν κατευθείαν στο πρόσωπό σας. Όταν αγοράζετε ένα προϊόν που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ξανά, πρέπει να εφαρμόζετε πρώτα μια μικρή ποσότητα από αυτό σε ένα άλλο σημείο του δέρματος (π.χ. πίσω από το αυτί ή στο χέρι σας) και να περιμένετε 24 ώρες για τυχόν αντίδραση.

2. Προσοχή στα συστατικά. Τα αρώματα και τα συντηρητικά αποτελούν τις δύο πιο κοινές αιτίες ερεθισμών, επομένως πρέπει να αποφεύγετε τα προϊόντα που τα περιέχουν. Γενικά, έχετε κατά νου ότι όσο πιο πολλά συστατικά έχει μια φόρμουλα τόσο πιο πιθανό είναι να προκαλέσει κάποια αντίδραση. Προτιμήστε τα καλλυντικά με απλές συνθέσεις που περιέχουν έως δέκα συστατικά.

3. Υιοθετήστε μια απλή ρουτίνα ομορφιάς. Δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνετε το ευαίσθητο δέρμα σας με πολλές και διαφορετικές συνθέσεις. Ένα καθαριστικό προϊόν με ουδέτερο pH, μια ενυδατική κρέμα και ένα αντηλιακό είναι αυτά που χρειάζεστε.

4. Μην παραλείπετε ποτέ την ενυδάτωση του δέρματός σας. Η συστηματική ενυδάτωση είναι απαραίτητη για το ευαίσθητο δέρμα, αφού προστατεύει τον υδρολιπιδικό φραγμό της επιδερμίδας και αποτρέπει την απώλεια υγρασίας.

5. Να εφαρμόζετε πάντα αντηλιακή κρέμα. Το ευαίσθητο δέρμα έχει την τάση να αντιδράει και στον ήλιο, γι’ αυτό πρέπει να φοράτε αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30+ όλον τον χρόνο.

6. Προσοχή και στα υποαλλεργικά προϊόντα. Τα υποαλλεργικά προϊόντα δεν είναι και απαραίτητα «αθώα», αφού δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι διεθνείς κανονισμοί σχετικά με το τι ακριβώς είναι η υποαλλεργική φόρμουλα. Επομένως, μην εμπιστεύεστε με κλειστά μάτια όσα καλλυντικά αναγράφουν στη συσκευασία τους τη λέξη «υποαλλεργικό».