Αναπτυξιακά, τα περισσότερα παιδιά είναι συνήθως έτοιμα γύρω στα 6 με 8 έτη. Αλλά στην πράξη, αυτό που παίζει ρόλο είναι το πού χρησιμοποιεί την τουαλέτα. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της τουαλέτας που είναι συνωστισμένη και υπάρχει έξω ουρά και αλλιώς σε ένα ήσυχο εστιατόριο. Αν είστε μαμά και νομίζετε ότι ο γιος σας είναι μεγάλος για να έρχεται μαζί σας στις γυναικείες τουαλέτες, είναι λογικό να ανησυχείτε όταν υπάρχει πολύς κόσμος στις ανδρικές.

Σε αυτήν την περίπτωση όμως, μπορείτε να λάβετε τα μέτρα σας. Αποφύγετε τις τουαλέτες που έχουν περισσότερες από μία είσοδο. Μπορείτε να περιμένετε έξω από την πόρτα και να έχετε το νου σας σε περίπτωση που περάσει αρκετή ώρα και δεν έχει τελειώσει. Το καλύτερο όμως που πρέπει να κάνετε είναι να προετοιμάσετε το παιδί σας για την ώρα που θα πρέπει να πάει μόνο του στην τουαλέτα.

Ξεκαθαρίστε ότι δεν πρέπει να δεχθεί καμία βοήθεια από κάποιον που δεν γνωρίζει καλά και ότι δεν θα έπρεπε ούτε να του μιλά. Εγγυηθείτε ότι θα είστε απ’έξω ώστε να επέμβετε άμεσα σε περίπτωση που χρειαστεί βοήθεια