Βήμα 1: Μέικ απ με μέτρο

Ποτέ δε θα δεις μια Παριζιάνα έντονα βαμμένη. Η επιδερμίδα της φαίνεται ότι «αναπνέει», οι τυχόν φακίδες που έχει φαίνονται. Το contouring δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιό της ενώ συνήθως δεν καλύπτει όλο το πρόσωπο με μια βάση. Αντίθετα την εφαρμόζει σε στρατηγικά σημεία ή επιλέγει μια BB κρέμα, που ενυδατώνει και έχει δείκτη προστασίας.

Βήμα 2: Κονσίλερ

Το χρησιμοποιούν για να καλύψουν μία ατέλεια ή για να δώσουν λάμψη σε στρατηγικά σημεία. Κάποιες χρησιμοποιούν μόνο αυτό αντί για μέικ απ.

Βήμα 3: Τονίζουμε ένα χαρακτηριστικό μας, είτε τα μάτια είτε τα χείλη. Ποτέ όλα μαζί. Ωστόσο, εδώ, σε αντίθεση με τον καμβά του προσώπου, προτιμάμε τα ζωηρά χρώματα και όχι τα nude ή γήινα. Αν θέλουμε να τονίσουμε τα χείλη, επιλέγουμε ένα κόκκινο κραγιόν, ακόμα και για τις πρωϊνές μας εμφανίσεις. Αν θέλουμε να τονίσουμε τα μάτια, βάζουμε eyeliner. Όμως αντί του κλασικού μαύρου χρώματος, προτιμάμε χρώματα όπως έντονο μπλε, κυπαρισσί, μπορντό, τα οποία είναι μεν κομψά αλλά όχι αναμενόμενα. Εναλλακτικά, κάνουμε smokey eyes με ένα μαλακό μολύβι το οποίο απλώνουμε, τρίβοντάς το με τον δείκτη μας.

Βήμα 4: Βάζουμε στα μάγουλα ένα κρεμώδες ρουζ σε φυσική απόχρωση.

Βήμα 5: Απλώνουμε πλούσιες στρώσεις μάσκαρα. Σε τι χρώμα; Μαύρο φυσικά!

Violette

Η αγαπημένη μακιγιέζ και παγκόσμια influencer λέει:

«Αντί για μέικ απ χρησιμοποιώ κονσίλερ, το οποίο απλώνω στα σημεία που χτυπάει το φως, δηλαδή κάτω από τα ζυγωματικά, τα μάτια και το πηγούνι, για να φαίνεται η όψη μου πιο λαμπερή αλλά ταυτόχρονα φυσική. Μετά απλώνω μαύρη μάσκαρα. Επειτα βάζω κραγιόν, το οποίο χρησιμοποιώ και σαν ρουζ. Τέλος, απλώνω highlighter. Αυτό ήταν!»

Ακολουθήστε το στο Google News