Γιατί αν και βάζετε λιπ μπαλμ, μετά από λίγο αισθάνεστε ότι τα χείλη σας είναι και πάλι ξηρά; Το πιθανότερο είναι ότι το λιπ μπάλμ σας περιέχει κάποιο ερεθιστικό συστατικό. Π.χ. μενθόλη, καμφορά, έλαιο ευκάλυπτου ή συνθετικές αρωματικές ουσίες, που έχουν την τάση να προκαλούν αφυδάτωση. Επίσης, η παραφίνη είναι άλλο ένα ύπουλο συστατικό, γιατί σχηματίζει μεν ένα προστατευτικό φιλμ που ανακουφίζει άμεσα αλλά δεν επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει. Ετσι γίνεται πιο εύθραυστο και επιρρεπές στους ερεθισμούς. Επίσης, αν έχετε τάση για αλλεργίες, καλό είναι να αποφύγετε τη λανολίνη, η οποία ενίοτε πυροδοτεί εξάρσεις.

Το ιδανικό βάλσαμο χειλιών έχει κυρίως φυσική σύνθεση. Φροντίστε να περιέχει μερικά από τα πιο ευεργετικά συστατικά για τα χείλη, όπως θρεπτικά έλαια (τζοτζόμπα, ελαιόλαδο, αργκάν), μελισσοκέρι, βούτυρο καριτέ και κακάο, βιταμίνες και επουλωτικούς παράγοντες όπως αλόη ή εκχύλισμα χαμομηλιού.

Tips για βελούδινα χείλη

  1. Αποφεύγουμε να γλείφουμε τα χείλη μας, γιατί καθώς στεγνώνουν αφυδατώνονται.
  2. Δεν τα ξεφλουδίζουμε με τα δόντια μας. Αντί αυτού κάνουμε απολέπιση με ένα ειδικό προϊόν που θα διώξει τα νεκρά κύτταρα και ταυτόχρονα θα θρέψει σε βάθος τα χείλη.
  3. Χρησιμοποιούμε συχνά λιπ μπαλμ, είτε σκέτο είτε με αντηλιακά φίλτρα, αν ο ήλιος είναι δυνατός. Ακόμα και τον χειμώνα στο βουνό.
  4. Αναπνέουμε από τη μύτη και όχι από το στόμα.
  5. Αν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιούμε έναν αφυγραντήρα, ιδίως το βράδυ που κοιμόμαστε.