Το να υποστηρίζεις το σύντροφό σου έχει να κάνει με το να είσαι σταθερός στην προσέγγισή σου ως γονιό. Έχει να κάνει με το πώς συμφωνείς με το σύντροφό σου στο θέμα των αποφάσεων μπροστά στα παιδιά και πόσο υποστηρικτική είσαι μέσα στην καθημερινότητα.

Το να αλληλοϋποστηρίζεστε έχει οφέλη τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά. Αν είστε συνεπείς στους οικογενειακούς κανόνες, ρουτίνες και προσδοκίες σε θέματα συμπεριφοράς, θα δείτε ότι είναι και πιο εύκολο να διαχειριστείτε τη συμπεριφορά του παιδιού, εφόσον μιμείται εσάς. Η συνέπεια δίνει στα παιδιά την αίσθηση της ασφάλειας και της σιγουριάς και μαθαίνει να διαχειρίζεται καλύτερα στρεσογόνες καταστάσεις. Επίσης, του διδάσκετε το σεβασμό και πώς να φέρεται στις δικές του ενήλικες σχέσεις αργότερα.

Πώς θα υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον

Σχεδιάστε τους οικογενειακούς κανόνες. Μιλήστε με το σύντροφό σας και φτιάξτε εκ των προτέρων τους βασικούς κανόνες, όπως είναι η ασφάλεια, οι ρουτίνες και οι τρόποι συμπεριφοράς. Συζητήστε για την επιβράβευση αλλά και για τις συνέπειες των πράξεων.

Στηρίξτε τις αποφάσεις του συντρόφου. Αν προκύψει ένα πρόβλημα με τα παιδιά, συζητήστε το οι δυο σας ώστε να βρείτε κοινό σημείο και μην διαφωνείτε μπροστά στα παιδιά μειώνοντας τον άλλο. Μοιραστείτε τις απόψεις σας και βρείτε μία λύση, ακόμα και αν διαφωνείτε ριζικά.

Μην επεμβαίνετε. Αν ο σύντροφός σας έχει ένα πρόβλημα, μην επεμβαίνετε για να κάνετε τα πράγματα με το δικό σας τρόπο. Απλώς ενημερώστε τον ότι είστε εκεί αν χρειαστεί τη βοήθειά σας.

Αλληλουποστηριχθείτε με πρακτικούς τρόπους. Μοιραστείτε τις δουλειές και σε ό,τι αφορά το μεγάλωμα των παιδιών. Μην ξεχνάτε να λέτε ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Ζητήστε βοήθεια από ειδικό εάν θεωρείτε ότι δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στην καθημερινότητα, αν τσακώνεστε πολύ και αν νιώθετε ότι χάνετε το σεβασμό που είχατε για το σύντροφό σας.