Η βασική απαίτησή μας από μια αδιάβροχη μάσκαρα είναι ότι δε θα τρέξει ή θα μουτζουρωθεί ακόμη και αν κλαίτε βλέποντας το «Ημερολόγιο» ή αν φιλιέστε στη βροχή.

Τα συστατικά που κάνουν μια μάσκαρα αδιάβροχη είναι τα διάφορα κεριά που χρησιμοποιούνται στη σύνθεσή της, τα οποία κάνουν το νερό να κυλάει μακριά από τη μάσκαρα αντί να την αλλοιώνει.

Σταματάτε να σκέφτεστε πόσο υπέροχη είναι αυτή η ιδιότητα της αδιάβροχης μάσκαρα όταν προσπαθείτε να την αφαιρέσετε τη νύχτα. Σε αντίθεση με τα διαφημιστικά αφαίρεσης μακιγιάζ, όπου η μάσκαρα πάντα βγαίνει με το απλό άγγιγμα ενός βαμβακερού δίσκου, οι ανθεκτικές στο νερό φόρμουλες είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να αφαιρεθούν.

Η αφαίρεση της αδιάβροχης μάσκαρας έχει πάντα να κάνει με το προϊόν ντεμακιγιάζ που χρησιμοποιείτε. Καλό θα είναι να ψάξετε για ένα που να είναι απαλό, αλλά αποτελεσματικό, έτσι ώστε οι βλεφαρίδες σας να μην κοπούν κατά τον καθαρισμό.

Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε την αδιάβροχη μάσκαρα είναι να πάρετε ένα βρεγμένο δίσκο ντεμακιγιάζ από βαμβάκι και να τον πιέσετε στην περιοχή ενώ τα μάτια σας είναι κλειστά. Αφήστε το να καθίσει λίγο για να σπάσει το προϊόν από κάτω, και στη συνέχεια σκουπίστε τη μάσκαρα προς τα κάτω. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να φύγουν όλα τα ίχνη μάσκαρας.

Ό,τι κι αν κάνετε, μην προσπαθήσετε να το τρίψετε. Θα αφυδατώσει την ευαίσθητη περιοχή των ματιών και η μάσκαρα θα αφήσει μουτζούρες παντού.