Εμείς μπορεί να μην είμαστε συνηθισμένοι στο να κάνουμε πάρτι πριν γεννηθεί το μωρό αλλά το αμερικανικό έθιμο του baby shower είναι μία παράδοση που έχει ξεκινήσει να συμβαίνει και στη χώρα μας. Τα μοντέρνα ζευγάρια κάνουν πάρτι λίγες εβδομάδες πριν γεννήσουν, όπου η μέλλουσα μαμά μαζεύεται με τις φίλες της για πρωινό ή brunch και συλλέγει δώρα που θα της φανούν χρήσιμα αφότου γεννηθεί το μωρό. Αν θέλετε να οργανώσετε ένα πάρτι, μπορείτε να πάρετε ρετρό ιδέες και να δημιουργήσετε ένα νοσταλγικό event.

  1. Κατεβάστε τις πορσελάνες ή τα βάζα της γιαγιάς και γεμίστε τα με ζαχαρωτά που θυμίζουν περασμένες εποχές. Λειτουργούν τόσο ως πολύχρωμα διακοσμητικά όσο και ως λαχταριστές λιχουδιές για τις καλεσμένες και τα παιδιά τους.
  2. Φτιάξτε κοκτέιλ για τις μαμάδες με την παρακάτω συνταγή. Θα χρειαστείτε 1 φλιτζάνι βότκα, 1 φλιτζάνι λευκό βερμούτ και 2 φλιτζάνια χυμό γκρέιπφρουτ. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε μία μεγάλη κανάτα. Προσθέστε παγάκια και φρέσκα κεράσια.
  3. Μία γραφομηχανή είναι πάντα μία ρετρό επιλογή σαν διακόσμηση. Αν σας έχει μείνει κάτι αντίστοιχο από το παρελθόν, ήρθε η ώρα να αξιοποιηθεί. Επίσης, μπορείτε να πάρετε τα μεταλλικά κουτιά όπου αποθηκεύετε τη ζάχαρη και τον καφέ και να τα μετατρέψετε σε μολυβοθήκη.
  4. Φτιάξτε τη δική σας χρονοκάψουλα. Πάρτε ένα μεγάλο κουτί ώστε να συλλέξετε σημειώματα και μικροδωράκια των καλεσμένων σας και κρεμάστε έξω μία επιγραφή που να φαίνεται από πότε είναι. Κρατήστε το και κάντε το δώρο στο παιδί όταν μεγαλώσει.