1. Σκεφτείτε πέρα από τα σνακ. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα σνακ είναι φαγητό που μπαίνει σε σακούλα, δεν έχει θερμιδική αξία και θρεπτικά συστατικά. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να του δώσετε τα πάντα. Από smoothies φρούτων μέχρι κρακεράκια με τυρί.
  2. Προωθήστε την πρωτεΐνη. Σε γενικές γραμμές, όλοι έχουμε ανάγκη τα ίδια είδη θρεπτικών συστατικών (υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, λίπη)  αλλά τα παιδιά πρέπει να κάνουν focus στο να διατηρήσουν τη σωστή ισορροπία. Είναι λογικό για τα παιδιά να προτιμούν τους υδατάνθρακες, αλλά χρειάζεται να προσέχετε τις τροφές που τους δίνετε.
  3. Δημιουργήστε μία φιλοσοφία οικογενειακού φαγητού. Οι περισσότερες οικογένειες δίνουν πολύ μεγάλη βάση στα οικονομικά τους ή στην οργάνωση του χρόνου, αλλά δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με το να υιοθετήσουν τη φιλοσοφία του καθημερινού οικογενειακού γεύματος. Δεν χρειάζεται να είστε αυστηροί με το τι τρώτε. Μπορεί κάποιος να παραγγείλει κάτι. Σημασία έχει να βλέπετε το φαγητό ως ποιοτικό χρόνο μεταξύ σας.
  4. Γεμίστε το ψυγείο με υγιεινές επιλογές. Αν βλέπουν συνέχεια μπροστά τους γλυκά, πατατάκια και αναψυκτικά, μαθαίνουν ότι αυτό είναι φυσιολογικό φαγητό. Γεμίστε το ψυγείο με λαχανικά και φρούτα και πάρτε το παιδί μαζί σας για ψώνια ώστε να γίνει μέρος της διαδικασίας.