Όλοι έχουμε κάποιο σημάδι ή ουλή στο πρόσωπο ή στο σώμα που μας κάνει να νιώθουμε άβολα όποτε το βλέμμα μας πέφτει πάνω του. Όμως δεν υπάρχει λόγος να μας επηρεάζει. Υπάρχει τρόπος για να βελτιώσουμε σημαντικά την όψη του.

Τι είναι οι ουλές

Οι ουλές είναι βλάβες του δέρματος που οφείλονται στον τραυματισμό του. Με τον όρο «ουλή» εννοούμε την περιοχή με ινώδη ιστό που αντικαθιστά το φυσιολογικό δέρμα μετά από τραυματισμό. Στην πραγματικότητα, είναι νέες ίνες κολλαγόνου που αναπτύσσονται σε μια βιολογική διαδικασία επούλωσης μετά από τραυματισμό, αφήνοντας επίμονα σημάδια.

Αλήθεια, πώς δημιουργούνται οι ουλές και τα σημάδια;

2 είναι οι βασικοί λόγοι.

Ακμή

Όταν η ακμή είναι έντονη, εμποδίζει τη φυσιολογική λειτουργία του δέρματος, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό ουλών, δηλαδή περιοχών αποχρωματισμένου ινώδους ιστού όπου έχει διαταραχθεί η παραγωγή κολλαγόνου.

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα ακμής, είναι σημαντικό να καθαρίζετε προσεκτικά το πρόσωπό σας και να μην πειράζετε τα σπυράκια, ώστε να μη δημιουργείτε μολύνσεις.

Κοψίματα ή τραύματα

Αρχικά, είναι ιδιαίτερα σημαντική η σωστή περιποίηση του τραύματος, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας αν πρόκειται για αποτέλεσμα κάποιου χειρουργείου.

Αν κοπήκατε μόνη σας, θα πρέπει να φροντίσετε άμεσα το τραύμα χρησιμοποιώντας τοπικά ένα αντισηπτικό σκεύασμα και πιέζοντας την περιοχή μέχρι να σταματήσει το αίμα.

Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια κρέμα με αντιβίωση. Συνδυάζοντας το αντισηπτικό με την αντιβίωση, βοηθάτε το τραύμα να διατηρηθεί καθαρό και να μη γίνει κάποια επιμόλυνση. Καλό είναι να συνεχίσετε να εφαρμόζετε την αντιβιοτική κρέμα για 4-5 ημέρες.

Πώς θα τα αντιμετωπίσετε

Ακριβώς επειδή οι ουλές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας επούλωσης του δέρματος, όλοι οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα σε κάποια φάση της ζωής τους.

Μπορεί να αλλάζουν σε εμφάνιση πολλές φορές με το πέρασμα του χρόνου, αλλά οι ουλές σε πρόσωπο και σώμα είναι συνήθως μόνιμες.

Ωστόσο, ακόμη και αν έχετε ήδη ουλές και σημάδια, το Bio-Oil μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση της όψης τους, όπως έχει αποδείξει πληθώρα κλινικών μελετών.

Η επαναστατική σύνθεση του BioOil

Αυτό που κάνει το Bio – Oil τόσο αποτελεσματικό στην εφαρμογή του είναι η μοναδική του σύνθεση.

Οι βιταμίνες Α και Ε αναμειγνύονται με τα εκχυλίσματα καλέντουλας, δεντρολίβανου, χαμομηλιού και λεβάντας  σε μία ελαιώδη βάση, έτσι ώστε να διασφαλίσουν τη μέγιστη δραστικότητα κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.

Το καινοτόμο αναπλαστικό συστατικό, PurCellin Oil™ που περιέχει, κάνει την σύνθεσή του ελαφριά και μη λιπαρή και βοηθάει στην μέγιστη απορρόφηση των βιταμινών και των εκχυλισμάτων φυτών από το δέρμα.

Μάλιστα, σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε και συμμετείχαν κάνοντας αυτό-αξιολόγηση υπό την επίβλεψη δερματολόγου, 36 γυναίκες, ηλικίας 18-65, η κλινική μελέτη απέδειξε τη βελτίωση της όψης των ουλών έως και 92% σε διάστημα 8 εβδομάδων.

Εμπιστευτείτε κι εσείς την αποδεδειγμένα αποτελεσματική φόρμουλα του Bio – Oil και δείτε τις ουλές και τα σημάδια σας να βελτιώνονται αισθητά.

Πώς θα το εφαρμόσετε 

Το Bio-Oil πρέπει να εφαρμόζεται στην ουλή με μασάζ με κυκλικές κινήσεις δύο φορές την ημέρα, για τουλάχιστον 3 μήνες.

Στις νέες ουλές, το Bio-Oil πρέπει να εφαρμόζεται μόνο μετά την επούλωση της πληγής και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε ανοιχτές πληγές.

Ένα προϊόν που ξέρει πώς να μας φροντίζει και όσοι το έχουμε δοκιμάσει, το έχουμε διαπιστώσει.