Ένας βουλωμένος νιπτήρας ή νεροχύτης είναι υπεραρκετός για να μας χαλάσει τη μέρα. Εκτός από τις πρακτικές δυσκολίες, κανείς δεν απολαμβάνει να βλέπει τριχούλες και άλλα υπολείμματα να επιπλέουν ενώ γυμνάζεται με τη βεντούζα, αλλά ούτε και να εισπνέει τα βαριά χημικά που χρησιμοποιούμε συνήθως για την απόφραξη.
Η παρακάτω μέθοδος, η οποία είναι πιο αποτελεσματική όταν το πρόβλημα είναι σχετικά περιορισμένο, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε και τις δύο αυτές ενοχλήσεις. Αν, όμως, ο νιπτήρας σας κρύβει την… κώμη της Ραπουνζέλ, δεν θα καταφέρετε να αποφύγετε τη βεντούζα!
Σε κάθε περίπτωση, το μόνο που χρειάζεστε είναι ξίδι και μαγειρική σόδα. Αυτά τα δύο υλικά είναι ισχυρά καθαριστικά όταν χρησιμοποιούνται ξεχωριστά. Αν τα συνδυάσετε, όμως, η χημική αντίδραση που προκαλείται έχει σαν αποτέλεσμα μια μικρή «έκρηξη» – για αυτό και γενικά αποφεύγουμε να τα φέρνουμε κοντά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αυτή ακριβώς η αντίδραση θα κάνει όλη τη δουλειά.
Αδειάστε στον βουλωμένο νεροχύτη μία κατσαρόλα καυτό νερό και έπειτα ρίξτε μέσα στο σιφόνι ένα φλιτζάνι μαγειρικής σόδας. Αφήστε τη να δράσει για περίπου πέντε λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε 2 φλιτζάνια ξίδι. Έπειτα καλύψτε το σιφόνι με την τάπα, ώστε να κρατήσετε τη χημική αντίδραση στο… υπέδαφος του νεροχύτη. Τέλος, ρίξτε άλλη μία κατσαρόλα ζεστό νερό, και είστε έτοιμοι!