Αυτή την εβδομάδα

Ο δεύτερος τόμος της «Ελληνικής Μυθολογίας» του Νίκου Τσιφόρου

Οι περιπέτειες των θεών του Ολύμπου κι άλλων ηρώων γραμμένες με το χιούμορ και τη σάτιρα του αξεπέραστου συγγραφέα!

Δεν έχει σημασία αν η θρησκεία των προγόνων μας πέθανε ή αν την εδολοφόνησε το σκοτεινό Βυζάντιο… Σημασία έχει ότι τούτη η γη που μας τρέφει και που πάνω της ευλογάμε τον σημερινό Θεό, έχει γαλουχηθεί και μεγαλώσει η ίδια με τους κάμπους, τα βουνά, τα δάση, τον ουρανό και τη θάλασσά της, με τη μαρμάρινη θρησκεία των πατέρων μας που «πρέπει να την ξέρουμε πριν από κάθε άλλη. Για τούτο γράφτηκε η Μυθολογία αυτή. Το αστείο της είχε την σκοπιμότητα να την κάνει ευχάριστη και όχι «σχολαστική»… Και, μεταξύ μας, μ’ αρέσει που την έγραψα…»

Μαζί,

1965. Ετσι γράφτηκε η Ιστορία

Μην χάσετε τον δεύτερο τόμο του ιστορικού ντοκουμέντου με τα πρακτικά των κλειστών συζητήσεων του Κωνσταντίνου με τους πολιτικούς αρχηγούς και τις δραματικές εξελίξεις μετά τα Ιουλιανά.

Αντικείμενο είναι «η αντιμετώπισης της πολιτικής κρίσεως»: ουσιαστικά η διερεύνηση για τη δυνατότητα εξομάλυνσης της πολιτικής κατάστασης της χώρας. Κάτι τέτοιο, τελικά, δεν συνέβη. Οι δύο κύριες θέσεις που αναπτύχθηκαν εκεί ήταν, αφενός, του Γεωργίου Παπανδρέου που ζητούσε προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και, αφετέρου, της πλειοψηφίας των άλλων πολιτικών αρχηγών και των συμμετεχόντων στο Συμβούλιο, που επιθυμούσαν νέα κυβέρνηση από την υφιστάμενη τότε Βουλή, κάτι που, μετά το τέλος των εργασιών του Συμβουλίου οδήγησε τελικά στην κυβέρνηση Στεφανόπουλου.

Ο αναγνώστης αυτού του βιβλίου, θα αισθανθεί ότι παρακολουθεί ο ίδιος «ζωντανά» τις συζητήσεις που διαδραμάτισαν κεφαλαιώδη ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Και

Down Town

Το πιο επιδραστικό ελληνικό περιοδικό

Δεν χρειάζεσαι πολλά για να τα ξέρεις όλα!

Μια φορά τον μήνα φτάνει!

Στο μυαλό του Sin Boy: Πώς ο ράπερ αποφάσισε να αυτοκαταστροφεί και γιατί πήγε σε μοναστήρι.

Νάνσυ Ζαμπέτογλου, Θανάσης Αναγνωστόπουλος, Γιάννης Αποστολάκης, Γιάννης Δρυμωνάκος, Αννούσα Μελά: Μιλούν για την επιστροφή της εκπομπής «Dot», τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου και για την πιο παλιά τηλεοπτική φιλία.

Κατερίνα Μονογυιού
Η νέα βουλευτής της Ν.Δ ποζάρει με την άνεση ενός μοντέλου και μάς εξηγεί πώς πέρασε από τη Μύκονο στα έδρανα της Βουλής.

Ελένη Βαρβιτσιώτη & Βικτώρια Δενδρινού
Οι συγγραφείς του βιβλίου «Η Τελευταία Μπλόφα» εξηγούν πώς ένα βιβλίο για την ελληνική κρίση έγινε best-seller.

Ζενεβιέβ Μαζαρί: Η ιδιόρρυθμη creative art director του «Greece’s Next Top Model» φωτογραφίζεται με δικό της concept και απαντάει στις ερωτήσεις μας.

Γιώργος Λέντζας και Αγγελος Γιακουμίδης: Οι δύο παρουσιαστές του Football Stories γυρίζουν τον κόσμο και παρακολουθούν τους καλύτερους αθλητικούς αγώνες.

Yorgo Tloupas: Ο κορυφαίος ελληνο-γάλλος designer εξηγεί γιατί άνοιξε ελληνικό καφενείο στο Παρίσι.

Eat & shop
Τα καλύτερα μαγαζιά της πόλης στα οποία μπορείς και να φας και να ψωνίσεις.

Ταξίδι

Λισαβόνα, η δεύτερη αρχαιότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι σταθερά στο top 10 των πόλεων που αξίζει να επισκεφθείς.

Ακολουθήστε το στο Google News