Η Τέχνη του Πολέμου

Το πιο σημαντικό ανάγνωσμα της παγκόσμιας στρατιωτικής λογοτεχνίας που παραμένει επίκαιρο 2.500 χρόνια μετά.

Η «Τέχνη του Πολέμου» είναι η πρώτη γνωστή πραγματεία για τον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων που γράφτηκε περίπου πριν από 2.500 χρόνια. Οι ιδέες και οι προτάσεις του Σουν Τσου για την επίτευξη της νίκης στο πεδίο της μάχης, οι οποίες δίνονται με αποφθεγματικό και περιεκτικό τρόπο, βρίσκουν εφαρμογή και στον σύγχρονο επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο, που χαρακτηρίζεται από σκληρό και έντονο ανταγωνισμό.
Το έργο του κινέζου πολεμιστή και φιλοσόφου παραμένει επίκαιρο και βοηθά να κατανοήσουμε σε βάθος τις έννοιες του σύγχρονου μάνατζμεντ, της ηγεσίας και της στρατηγικής. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που συμβούλευε κινέζους στρατηγούς της αρχαιότητας, βοηθά και κατευθύνει σήμερα όσους επιδιώκουν:
– Να είναι αποτελεσματικοί και ικανοί ηγέτες.
– Να αναπτύξουν την καλύτερη στρατηγική για την επίτευξη του στόχου τους.
– Να κατανοήσουν τους ανταγωνιστές και αντιπάλους τους.
– Να επιβιώσουν στο δικό τους πεδίο μάχης.

Μαζί,

Ο Νίκος Τσιφόρος συνεχίζει στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Ανατρεπτικό χιούμορ, σάτιρα και σαρκασμός στα διαχρονικά έργα του μοναδικού συγγραφέα!

Αυτή την εβδομάδα

Ο δεύτερος τόμος του χιουμοριστικού έργου:

«Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα»

Μάγκες, ρεμπέτες, κουτσαβάκια και άλλοι τύποι του κοινωνικού περιθωρίου αναδεικνύονται μέσα από τις χιουμοριστικές ιστορίες του αξεπέραστου συγγραφέα!

«Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα» είναι ευθυμογραφήματα που δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στο περιοδικό Ταχυδρόμος από τον Σεπτέμβριο του 1967 έως τον Μάιο του 1969, κυκλοφόρησαν έπειτα από τις εκδόσεις «Ερμής» και επανεκδίδονται σε δύο μέρη από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Γλυκόπικρες ιστορίες στις οποίες πρωταγωνιστούν απλοί άνθρωποι και τύποι του κοινωνικού περιθωρίου, με το αβίαστο χιούμορ του Νίκου Τσιφόρου αλλά και την τρυφερή ματιά του προς τους πρωταγωνιστές των ιστοριών του, οι οποίες αναπλάθουν την ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης εποχής.