Έχοντας παραπάνω κιλά ήδη από μικρή ηλικία, είχα πάρει απόφαση ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνω λεπτή. Από τη μία ένιωθα ότι πεινάω συνεχώς και από την άλλη ο μεταβολισμός μου δεν έδειχνε διατεθειμένος να συνεργαστεί ακόμη και όταν προσπαθούσα πολύ για να χάσω βάρος.

Ανά περιόδους κατάφερνα -με πολύ κόπο- να χάσω μερικά κιλά, τα οποία ωστόσο στη συνέχεια επέστρεφαν, ενίοτε και πολλαπλασιασμένα.

Μεγαλώνοντας βέβαια, το πρόβλημα με τα κιλά δεν ήταν το μόνο που αντιμετώπιζα. Θυμάμαι ακόμη την ημέρα που είδα στις εξετάσεις μου με τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα μου. Τον καιρό που ακολούθησε βελτίωσα σημαντικά τη διατροφή μου, αποφεύγοντας λιπαρές τροφές και τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, καθώς αυτά επηρεάζουν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα. Όμως αυτό δεν αρκούσε για να χάσω βάρος και να βελτιώσω την υγεία μου.

Η λύση ήρθε όταν επισκέφτηκα το φαρμακείο της γειτονιάς μου για έναν άσχετο λόγο. Εκεί εργαζόταν ένας φαρμακοποιός, ο οποίος μου πρότεινε να μετρήσω τον Δείκτη Μάζας Σώματος. Δεν τον είχα ελέγξει ποτέ. Το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο: ήμουν στην κατηγορία της παχυσαρκίας.

Ενώ εγώ ήμουν φανερά προβληματισμένη, σκεπτόμενη το πρόβλημα υγείας που μου έχουν προκαλέσει τα περιττά κιλά, ο φαρμακοποιός μου εξήγησε ότι μειώνοντας κατά μόνο 5% το βάρος μου θα μειωθούν σημαντικά τα τριγλυκερίδια και θα αυξηθεί η «καλή» χοληστερόλη.

Όμως εμένα ακόμα και αυτό το νούμερο μου φαίνεται δύσκολο, αφού παλεύω για να χάσω 1 κιλό. Τα αποτελέσματα της μέτρησης όμως ήταν καθοριστικά για να πάρω τη μεγάλη απόφαση. Έπρεπε να βελτιώσω τη σωματική μου κατάσταση.

Μετά από αρκετή προσωπική έρευνα και με την βοήθεια του φαρμακοποιού μου, ανακάλυψα το Libramed. Tο συγκεκριμένο προϊόν ελέγχει τη μεταγευματική γλυκαιμική αιχμή, επιβραδύνοντας και μειώνοντας την απορρόφηση υδατανθράκων και λιπών. Αυτό ακριβώς που χρειαζόμουν.

Έτσι, αποφάσισα να τον εμπιστευτώ και να το δοκιμάσω, το οποίο ξεκίνησα να παίρνω σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή, χωρίς να πεινάω και με τακτική γυμναστική.

Μέσα σε λίγο καιρό, η επιθυμία μου για φαγητό περιορίστηκε –πράγμα αδιανόητο για εμένα- και ο μεταβολισμός μου ενεργοποιήθηκε. Η απώλεια βάρους δεν ήταν ποτέ ξανά για εμένα τόσο εύκολη!

Παράλληλα είδα τεράστια βελτίωση και στο πρόβλημα υγείας μου, με τα επίπεδα «κακής» χοληστερόλης να μειώνονται σημαντικά.

Έκτοτε, έχω χάσει πολλά κιλά και συνεχίζω την προσπάθειά μου, πάντα με την ανεκτίμητη βοήθειά του.

Αυτή, λοιπόν, είναι η ιστορία μου για το πώς κατάφερα να ελέγξω το βάρος μου και να κερδίσω την υγεία μου.