Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου βρεθήκαμε στο κατάστημα ΑΒ Ελληνικό. Αφορμή η έναρξη του τριήμερου φεστιβάλ «Γεύση από το Μέλλον» που διοργάνωσε η ΑΒ Βασιλόπουλος. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς και ανακάλυψης γιορτάσαμε τα 80 χρόνια της εταιρείας αλλά ταυτόχρονα γνωρίσαμε το κατάστημα του μέλλοντος.

Με νέα τμήματα, ολοκαίνουριες ψηφιακές υπηρεσίες και ανεβαστική διάθεση από τη μουσική των Swingin’ Cats, τον Εasy 97,2 που έπαιζε live και τον παρουσιαστή Γιώργο Λιανό γνωρίσαμε όσα στο μέλλον θα είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας στα ψώνια μας, στο ΑΒ Ελληνικό. Την προσοχή μας τράβηξαν και τα live cooking sessions στη γωνιά των «Έτοιμων Γευμάτων AB You’ll Love» από τον αγαπημένο σεφ, Άκη Πετρετζίκη.

Ολοκαίνουργια τμήματα

Μέσα στο ζεστό και φιλόξενο κλίμα του τριήμερου φεστιβάλ με οικοδεσπότη  το ΑΒ Ελληνικό αντικρίσαμε τα νέα «corners», τα ολοκαίνουργια τμήματα που προσφέρουν νέα προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και ποικιλίας ενώ στο πλευρό μας βρέθηκαν και οι ειδικοί-experts κάθε τομέα, που μας προσέφεραν εξειδικευμένα tip και πολλές συμβουλές.

Ξεκινήσαμε την περιήγησή μας από την Κάβα του καταστήματος όπου μία «έξυπνη» και ιδιαίτερα φιλική προς τον χρήστη εφαρμογή, βοηθά τον πελάτη να επιλέξει το καλύτερο για την περίσταση κρασί. Με ελάχιστα «taps» στην οθόνη αφής βρήκαμε το ιδανικό κρασί, επιλέγοντας ανάμεσα σε διάφορα κριτήρια όπως η ποικιλία, η χώρα παραγωγής, η περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Η συσκευασία εμφανίζεται στην οθόνη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και έτσι μπορέσαμε να βρούμε με μεγάλη ευκολία το μπουκάλι ανάμεσα στα ράφια της κάβας.

Λίγο αργότερα, επιλέξαμε ένα μπουκάλι κρασί και με την λογική του «scanning», δηλαδή σκανάροντας το μέσα από την «έξυπνη» αυτή εφαρμογή, είδαμε πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για το συγκεκριμένο κρασί.

«Armonia»

Σειρά στην περιήγησή μας είχε το νέο τμήμα «Armonia», ένα ολοκαίνουργιο τμήμα του ΑΒ Ελληνικό, φιλικό και eco-friendly, αφιερωμένο στην υγιεινή ζωή, την καλή διατροφή και την φροντίδα για το περιβάλλον. Ζητήματα δηλαδή που απασχολούν όλους μας καθώς ψάχνουμε εναλλακτικές πχ υγιεινών snacks για τα τσιμπολογήματά μας ή τροφές που παράγονται με φιλικό τρόπο για τον πλανήτη μας.

Στην Armonia μάς υποδέχθηκαν η Food Blogger, Εύα Μονοχάρη, και η Διατροφολόγος, Κατερίνα Βλάχου, όπου μέσα από διαδραστικά workshops μας έδωσαν  συμβουλές για την αξία της υγείας και της ευεξίας και πώς μπορούμε να την ενσωματώσουμε στην καθημερινότητά μας.

Βασική μέριμνα του corner: Πώς θα τραφούμε σωστά δίχως να ξεχνάμε το περιβάλλον. Με πάνω από 1.700 βιολογικά, οικολογικά και λειτουργικά (επιλογές για vegans, προϊόντα χωρίς γλουτένη, με χαμηλά λιπαρά, με υψηλή πρωτεΐνη, χωρίς ζάχαρη, προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον και φυτικά καλλυντικά) μας προσφέρουν απόλυτη αρμονία όχι μόνο στην διατροφή αλλά και στην καθημερινότητά μας.

Πλούσια σε ποικιλία προϊόντα, αφιερωμένα στο «health & wellness» που δεν μολύνουν το νερό ή το έδαφος και μας παρέχουν όλα τα απαραίτητα διατροφικά στοιχεία, ενώ παράλληλα συνεισφέρουμε στη φροντίδα για το περιβάλλον.

«Εκλεκτά Τυριά»

Στην συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο ολοκαίνουργιο τμήμα «La Fromagerie», το classic-new τμήμα με «Εκλεκτά Τυριά», όπου δοκιμάσαμε σπάνια τυριά και βρήκαμε εκλεκτά delicatessen προϊόντα.

Εμπνευσμένο από διεθνή πρότυπα αποτελεί το μοναδικό σημείο στην Ελλάδα, όπου μπορεί να βρει κανείς πάνω από 100 διαφορετικά είδη τυριών ενώ οι experts βρέθηκαν στο πλευρό μας για να μας βοηθήσουν στην διαδικασία «pairing», να ταιριάξουμε δηλαδή το κατάλληλο κρασί με το κατάλληλο είδος τυριού.

Ο cheese expert συγκεκριμένα Βασίλης Γκαγκαστάθης, και ο sommelier, Άγγελος Αντωνίου μας υποδέχτηκαν στη La Fromagerie και μας μύησαν στην τέχνη της τυροκομίας.

«Fresh Juice Bar»

Στην καρδιά του ΑΒ Ελληνικό, βρήκαμε το γεμάτο χρώματα και φρέσκα φρούτα «Fresh Juice Bar», όπου δοκιμάσαμε φρεσκοστυμμένους γευστικούς χυμούς από φρούτα και λαχανικά, καθώς και λαχταριστά smoothies.

Αφιερωμένο στα υγιεινά σνακ που μας δίνουν την απαραίτητη ενέργεια στην καθημερινότητά μας, κάθε πελάτης μπορεί να επιλέξει είτε κάνοντας τους συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών που επιθυμεί είτε επιλέγοντας από τις προτάσεις της ΑΒ για μια υγιεινή επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας ακόμα και όταν βρισκόμαστε καθ’ οδόν.

«Sushi Bar»

Ακριβώς απέναντι βρήκαμε το άψογα διαμορφωμένο «Sushi Bar, όπου απολαύσαμε νόστιμο και λαχταριστό sushi που φτιάχνεται μέσα στο κατάστημα.

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες 

Κάναμε τις αγορές με άνεση και ευκολία με τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες του ΑΒ Ελληνικό, που προσφέρουν μία καλύτερη και πιο διασκεδαστική αγοραστική εμπειρία για όλους. Τι περιλαμβάνουν;

  • Οθόνες ψηφιακής σηματοδότησης: Μέσω των οθονών βλέπουμε προσφορές και χρήσιμες πληροφορίες για προϊόντα.
  • Μηχανισμός για σειρά προτεραιότητας: Τώρα εξοικονομούμε χρόνο και συνεχίζουμε τις αγορές μας μέχρι να ειδοποιηθούμε με μήνυμα ότι έχει έρθει η σειρά μας για συγκεκριμένα τμήματα service.
  • Κιόσκια με πληροφορίες για συγκεκριμένα προϊόντα: Δίνουν χρήσιμες πληροφορίες αλλά και συνταγές, μας ενημερώνουν για νέα προϊόντα και προσφορές.
  • Αυτόματα ταμεία: Πλέον απολαμβάνουμε γρήγορη και εύκολη ολοκλήρωση των καθημερινών μας αγορών και δεν αφήνουμε λεπτό να πάει χαμένο.
  • Pepper: Το έξυπνο και φιλικό ρομπότ μας βοηθά να κάνουμε τις αγορές μας εύκολα και διασκεδαστικά. Μάλιστα, απάντησε σε κάθε μας ερώτηση, δίνοντας μας πληροφορίες για τα προϊόντα και τις τρέχουσες προσφορές.

Η αγοραστική εμπειρία στην ΑΒ Βασιλόπουλος δεν σταματά να εξελίσσεται. Η εταιρεία ακούγοντας τις απαιτήσεις των καταναλωτών αλλάζει μαζί μας και μας προσφέρει συνεχώς νέες ιδέες σε προϊόντα και υπηρεσίες. Μήπως ήρθε η ώρα για να επισκεφθείτε και εσείς το κατάστημα ΑΒ Ελληνικό;