Αυτή την εβδομάδα, μην χάσετε τον πρώτο τόμο:

Ερατώ

Η «Ερατώ», θα μπορούσε, κανείς να αποφανθεί ότι αποτελεί εισαγωγή στην «Ξερξιάδα», στην ενότητα δηλαδή εκείνη του έργου του συγγραφέα που δίνεται συχνά η παραπάνω ονομασία, με βάση το γεγονός ότι περιγράφεται η εκστρατεία του Ξέρξη εναντίον της μητροπολιτικής Ελλάδας.

Στα πρώτα κεφάλαια του βιβλίου, ο εκ της Αλικαρνασσού ιστοριογράφος εξιστορεί την εναντίον των Περσών εκραγείσα Ιωνική επανάσταση. Κατά τον 6ο αιώνα οι ελληνικές πόλεις της Ιωνίας βρίσκονταν υπό την εξουσία του βασιλιά της Λυδίας Κροίσου, ενώ στη συνέχεια έπεσαν βαθμιαία στα χέρια των Περσών, όταν ο Πέρσης βασιλιάς Αχαιμενίδης Κύρος αιχμαλώτισε τον Κροίσο. Ωστόσο, οι Ελληνες επαναστάτησαν. Ο μεγάλος αυτός ξεσηκωμός ξέσπασε το 499 π.Χ., κράτησε 6 χρόνια και εξαπλώθηκε από το Βυζάντιο, τη Θράκη και ολόκληρη τη δυτική Μ. Ασία μέχρι και την Κύπρο. Σε εκκλήσεις των Ιώνων για αποστολή βοήθειας ανταποκρίθηκαν οι Αθηναίοι.

Η εκστρατεία του Ξέρξη εναντίον της Ελλάδας, αποτέλεσε την περσική εκδίκηση για την Ιωνική επανάσταση. Στο Ηροδότειο κείμενο, όπου εξιστορούνται η μάχη του Μαραθώνα και των Θερμοπυλών, παρατίθενται ακόμη κατατοπιστικά σχόλια σχετικά με την πορεία του περσικού στρατού, τα εδάφη που αυτός διασχίζει, αλλά και αναφορικά με θέματα πολεμικής τακτικής.

Μαζί

4D βιβλία

Πλανήτες, πλάσματα του βυθού, δεινόσαυροι παίρνουν ζωή

μέσα από τα συναρπαστικά βιβλία που ζωντανεύουν!

-Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή «DEVAR» στο κινητό ή το tablet, από το App Store ή το Google Play

-Σκανάρετε τις εικόνες του βιβλίου και αφεθείτε στη μαγεία!

Ενα όμορφο δώρο για τα παιδιά μας!

Αυτή την εβδομάδα: Διάστημα

Ο ήλιος, η γη, η σελήνη και όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, ζωντανεύουν και βγαίνουν μέσα από την οθόνη σας!

«Το Βήμα» για άλλη μια φορά καινοτομεί και σας προσκαλεί να ταξιδέψετε σε… άλλη διάσταση παντρεύοντας το διάβασμα με την τεχνολογία! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή «DEVAR» στο κινητό ή στο tablet σας, να σκανάρετε τις εικόνες του 4D βιβλίου και να αφεθείτε στη μαγεία της επαυξημένης πραγματικότητας: Πλανήτες, πλάσματα του βυθού, δεινόσαυροι παίρνουν «σάρκα και οστά» και βγαίνουν «ολοζώντανα» μέσα από την οθόνη σας. Παράλληλα, μπορείτε να κοιτάξετε το θέμα που σας ενδιαφέρει από όλες τις πλευρές, απλώς μετακινώντας τη συσκευή σας.

  • Ξεκινήστε ένα διαστημικό ταξίδι
  • Δείτε τη μορφή των πλανητών και τη θέση τους μέσα στο ηλιακό σύστημα
  • Δείτε τους δορυφόρους των πλανητών
  • Μάθετε 238 ενδιαφέρουσες πληροφορίες
  • Δείτε 62 εκπληκτικά διαστημικά αντικείμενα
  • Παίξτε
  • Βγάλτε φωτογραφίες και βίντεο

Ακόμη

VITA

 Το πρώτο περιοδικό υγείας και ευεξίας στην Ελλάδα

Η Ευγενία Δημητροπούλου μιλάει για όλα.

Ανεύρυσμα. Πώς θα το υποψιαστούμε.

Πόσο χρονών είναι το δέρμα σας.

Και

ΒΗΜΑGAZINO

Σαρλίζ Θερόν. Η σαγηνευτική ηθοποιός εξομολογείται!

Και στην απλή έκδοση των €2.

Ακολουθήστε το στο Google News