Πρόκειται για την 25χρονη Kara Beck που θυμάται ήδη από την ηλικία των 12 ετών να δέχεται bullying από τους συμμαθητές της για το σώμα της και κατ’επέκταση για τα κιλά της.

«Εκείνοι είχαν το πρόβλημα, εγώ όμως ένιωθα ευάλωτη»

«Κατάλαβα, όμως, ότι αυτοί είχαν το πρόβλημα και όχι εγώ» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Πολλοί από τους συμμαθητές της συνήθιζαν να την κοροϊδεύουν, ειδικά πίσω από την «πλάτη» της, γεγονός που την έκανε να νιώθει πολύ ευάλωτη. Απομονωνόταν διαρκώς στην προσπάθειά της να προστατέψει με τον οποιοδήποτε τρόπο τον εαυτό της.

«Τα σχόλια ήταν πολλά πίσω από την πλάτη μου και ένιωθα τόσο ευάλωτη» συμπληρώνει.

Πολλές γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο δέχονται σχόλια τόσο για την εξωτερική τους εμφάνιση όσο και για τα κιλά τους, είτε αυτά εμπίπτουν στην κοινωνική νόρμα είτε όχι.

Η 25χρονη αποφάσισε όμως, να πάρει πίσω την «δύναμή» της και να αλλάξει για δικό της καλό.  Κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να αδυνατίσει, πράγμα που έκανε μόνο για εκείνη.

Το ταξίδι της 25χρονης

Το ταξίδι της Kara Beck προς ένα πιο δραστήριο και ενεργητικό τρόπο ζωής ξεκίνησε το 2017.

Το Μάρτιο του 2017 συγκεκριμένα ζύγιζε 166 κιλά, αφού είχε βέβαια κυοφορήσει και γεννήσει το πρώτο της παιδί. Πλέον ζυγίζει 73 κιλά και κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να χάσει 93 ολόκληρα κιλά, διαγράφοντας στροφή 180 μοιρών και αποχαιρετώντας τον παλιό της εαυτό.

«Δεν αγαπούσα τον εαυτό μου»

Μιλώντας για το βάρος της, η 25χρονη αποκαλύπτει πως το πρόβλημα δεν είχε να κάνει μόνο με την διατροφή της αλλά κυρίως με την… έλλειψη αγάπης προς τον ίδιο της τον εαυτό.

«Δεν ένιωθα άνετα. Σηκωνόμουν με δυσκολία από το κρεβάτι. Ήξερα ότι έπρεπε να χάσω βάρος. Μου πήρε αρκετό χρόνο για να συνειδητοποιήσω την επικινδυνότητα της κατάστασης και να κάνω κάτι δραστικό γι’αυτή. Είχα μια πολύ κακή σχέση με το φαγητό.

Δεν αγαπούσα ούτε τον εαυτό μου, ούτε το σώμα μου».

«Ο στόχος δεν ήταν εύκολος»

Η κατάκτηση του στόχου της δεν ήταν εύκολη, η 25χρονη όμως ήταν απολύτως αποφασισμένη.

Η πρώτη και μεγαλύτερη αλλαγή ήρθε από τον εαυτό της προς αυτόν, τον αγάπησε και ξεκίνησε να του «συμπεριφέρεται» πολύ καλύτερα από πριν. Πως; Η Beck έβαλε αρχικά «χρώμα» στα γεύματά της. Γεύματα από φρούτα και λαχανικά, που την βοηθούσαν με τον καλύτερο τρόπο να αντεπεξέλθει μέσα στην ημέρα.

Στην συνέχεια έβαλε το περπάτημα στην ζωή της. Αρχικά κουραζόταν πολύ και μπορούσε να γυμναστεί μόνο για 15 λεπτά την ημέρα. Ο χρόνος αυτός άλλαξε όμως, με την φυσική της κατάσταση να βελτιώνεται και σήμερα πηγαίνει έξι φορές την εβδομάδα γυμναστήριο, για μία ώρα κάθε φορά.