Ειναι σημαντικό σε μία σχέση να υπάρχουν και κοινά ενδιαφέροντα. Προφανώς δεν υπάρχει λόγος να είστε ίδιοι στη συμπεριφορά. Αυτό όμως δε συνεπάγεται να μην έχετε και πράγματα που να σας συνδέουν. Δώστε έμφαση στο γιατί δεν ταιριάζεται και κανείς δε θα χάσει τον χρόνο του.

Πολιτικά

Θα μου πείτε το προσωπικό δεν έχει σχέση με το πολιτικό. Μα σαφέστατα και έχει συνάφεια. Αν όχι καθολική και απόλυτη, υπάρχει μία βάση επικοινωνίας. Αν ας πούμε εσύ πολιτικά επιλέγεις ένα άλλο πολιτικό σύστημα, εντελώς διαφορετικό από τα «πιστεύω» του άλλου, τότε είναι λίγο δύσκολο να συνεννοηθείτε. Φυσικά και σε περιπτώσεις που υπάρχει αλληλοσεβασμός και αλληλοκατανόηση, τα πολιτικά δε θα αποτελούν θέμα. Τα πολιτικά και η γενικότερη αντίληψη πάντως επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινή σας αλληλεπίδραση.

Επικοινωνία

Το να κατανοεί ο άλλος τις ανάγκες σου και εσύ τις δικές του είναι η επιτομή της επιτυχημένης σχέσης. Όταν βλέπεις πως θέλει να μιλάτε με άλλα ωράρια και προγράμματα. Ότι δε θέλει κλήσεις αλλά θέλει μηνύματα και εσύ το αντίθετο. Όταν ένας από τους δύο θέλει να μιλάει περισσότερο και ο άλλος λιγότερο, μην περιμένεις να υπάρχει και πολλή συνεννόηση. Εδώ δεν έχετε καθορίσει το πόσο θα μιλάτε και το πότε. Επιπλέον μέσω της επικοινωνίας μαθαίνει ο ένας τον άλλον, αν αυτή δεν είναι σωστή πώς θα ξέρεις ότι ταιριάζετε;

Τσακωμοί

Μέσα σε όλα έρχονται και αυτά. Δυστυχώς. Μα περίμενες εσύ ότι με άλλες πολιτικές απόψεις (ας πούμε αντίθετες), με λάθος ή κακή επικοινωνία, να μην επέλθει ο τσακωμός; Είναι προφανές ότι όλες οι σχέσεις περνάνε τις φάσεις που έχουν ερωτικά καβγαδάκια. Όταν ωστόσο αυτές οι διαφωνίες και αυτοί οι τσακωμοί εντείνονται σε επίπεδο να μην υπάρχει πλέον καμία συνεννόηση τότε πρέπει να αποδεχτείς ότι δεν ταιριάζετε. Γενικότερα τις σχέσεις δεν τις κάνουμε για να περνάμε άσχημα. Τις κάνουμε γιατί μας  θέλουμε να περνάμε καλά.