Ο τρόπος που τα χρήματα αξιοποιούνται από τα δύο άτομα που συνιστούν μία σχέση, μπορεί να επηρεάσει την αλληλεπίδρασή τους.  Το σίγουρο είναι πως πρέπει να μιλάνε για αυτό το θέμα αν και όταν είναι απαραίτητο.

 

Θέμα «taboo»

Πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια σε ένα ζευγάρι. Καλό θα είναι συνεπώς αν δεν έχεις λεφτά και έχει ο άλλος να του το πεις. Όχι για να σε κεράσει ένα ποτό. Αλλά για να ξέρει σε τι φάση βρίσκεσαι εσύ στην παρούσα φάση.

Σίγουρα είναι δύσκολο να μη νιώσεις αμηχανία και άβολα. Ένα ζευγάρι όμως οφείλει να μην κρύβει τόσο σοβαρά και λειτουργικά θέματα. Έτσι άλλωστε αναπτύσσεται και η εμπιστοσύνη μεταξύ σας και μιλάτε και για άλλα θέματα.

Αν ένας από τους δύο ζητά συνέχεια λεφτά, τότε πες ότι δε μπορείς συνέχεια να παρέχεις κάτι τέτοιο. Δεν πρέπει να λείπει το ατομικό στοιχείο ακόμα και μέσα στην ίδια τη σχέση. Να κάνετε ένα πλάνο διαχείρισης εσόδων και εξόδων για να μπορείτε να βλέπετε τι θα κάνετε στο μέλλον. Πού θα πάτε διακοπές. Πού θα περάσετε τις μέρες που έχετε πάρει την άδειά σας και πολλά άλλα.

Άλλο αξιακό σύστημα

Άλλο να ξοδεύει πολλά ο σύντροφός σου και άλλο να ξοδεύει ελάχιστα και να είστε στις αντίθετες μεριές. Δηλαδή στο σημείο αυτό κάποιος από τους δύο νιώθει σίγουρα κάποια ανασφάλεια.

Για τον σύντροφό σας μπορεί τα χρήματα να παίζουν ελάχιστο ρόλο στη ζωή σας και για εσάς να είναι τα πιο σημαντικά. Αν σε τέτοιου είδους θέματα διαφωνείτε τότε θα πρέπει να συζητάτε αναλυτικά σε τι ακριβώς τουλάχιστον έχετε ομοιότητες.

Το τι σημαίνουν τα χρήματα για τον καθένα σας είναι κάτι που πρέπει να συζητήσετε ανοικτά. Και ακόμα και αν οι αξίες σας πάνω στο θέμα διαφέρουν, δε σημαίνει ότι υπάρχει πραγματικό σωστό και λάθος.

 

 

Διαφορετική διαχείριση στα έξοδα

Μερικά ζευγάρια είναι συντονισμένα στα περισσότερα θέματα, άλλα πάλι είναι τα πραγματικά αντίθετα. Αν λοιπόν η κοπέλα σου είναι το ακριβώς αντίθετό σου, τότε ίσως ο τρόπος σας διαχείρισης των χρημάτων να είναι εξίσου διαφορετικός.

Για παράδειγμα, ο ένας από τους δυο σας μπορεί να είναι καταναλωτικός, ενώ ο άλλος μπορεί να αγχώνεται όταν δεν αποταμιεύονται τακτικά χρήματα. Διαφορετικά στυλ διαχείρισης, μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη πίεση στη σχέση, όμως αυτό δεν είναι κάτι μη επιλύσιμο που θα οδηγήσει οπωσδήποτε στο χωρισμό.

Πρέπει να κάνετε συμβιβασμούς για να είστε και οι δύο ευχαριστημένοι. Σίγουρα εκείνος που ξοδεύει περισσότερα θα νιώσει περισσότερη καταπίεση αλλά κάπως πρέπει να συναντηθείτε στη μέση.