Από τα ζώδια που ξέρουν να απολαμβάνουν τις μικροχαρές της ζωής οι Ταύροι μας καλούν μέσω της επιρροής τους στη Σελήνη να κάνουμε ακριβώς αυτό, απλά χωρίς να ενδίδουμε σε σπατάλες για να μην υπάρξουν προβλήματα στον προϋπολογισμό μας.

Όσο για το τι δεν θα στερηθούν με τίποτα οι διάφοροι τύποι του ζωδιακού κύκλου, ακόμη κι αν το πορτοφόλι τους είναι εντελώς άδειο; Έχουμε και λέμε:

 

Κριός

Δεν υπάρχει περίπτωση να κόψει τις εξόδους, το καλό ντύσιμο, το γυμναστήριο ή το γήπεδο. Δεν το συζητά. Μάλλον θα κόψει κάτι από το φαγητό, μειώνοντας τα έξοδα, αλλά μένοντας και κορμάρα… Παράλληλα θα δουλέψει εντατικά για 2-3 ωρίτσες ακόμη, εκεί που καλοπληρώνουν γιατί δεν πάει κανένας άλλος: Επιστημονικά εργαστήρια, ηφαίστεια, τυφώνες… και βλέπει αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα!

Ταύρος

Το ραντεβού με το αγαπημένο του εστιατόριο ή μεζεδοπωλείο, με καλή παρέα, είναι η πολυτέλεια που δε θα εγκαταλείψει ο Ταύρος, ακόμη και αν πρόκειται να βγει εκτός προϋπολογισμού! Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει… οπότε προτιμά να περικόψει τις σπατάλες όπου αλλού μπορεί (π.χ. ντύσιμο, φώτα κλπ) εφαρμόζοντας αν χρειαστεί τις αρχές της φυσικής ζωής, χωρίς όμως να χάσει τον… άρτον ημών τον επιούσιον.

Δίδυμοι

Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται για τον επικοινωνιακό Δίδυμο, που έχει το κινητό ως σκουλαρίκι στο αυτί του και έχει βγάλει… κάλους στα δάχτυλα από τη χρήση τάμπλετ, υπολογιστή που χρησιμοποιεί για ενημέρωση, online αγορές κ.ο.κ. ακόμη και στις εξόδους του. Μπορεί να κόψει τα πάντα αλλά χωρίς επικοινωνία  δεν ζει.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος τις ανάγκες των μελών της οικογένειας του δεν τις διαπραγματεύεται. Ούτε φυσικά το φαγητό με το οποίο έχει μια ιδιαίτερη σχέση, όπως και με τις αντίκες ή αντικείμενα που του θυμίζουν όμορφες στιγμές από τα παιδικά του χρόνια. Για να τα διατηρήσει αυτά δεν θα διστάσει να σου κάνει τα νεύρα κρόσια!

Λέων

Ο Λέων μπορεί να κάνει οικονομία και να αποταμιεύσει χρήματα. Όμως, δε θα διστάσει να τα ξοδέψει για να ξεφύγει από τη ρουτίνα. Ακόμα και η φτώχεια θέλει καλοπέραση κατά την άποψή του, ενώ όταν ξοδεύεις τα λεφτά σου έρχονται, όπως είπε κι ο Ωνάσης. Εννοείται ότι χωρίς brand ρούχα δεν κυκλοφορεί. Αν χρειαστεί θα πάρει και δανεικά…

Παρθένος

Ο μελετημένος Παρθένος γνωρίζει επακριβώς πόσα έχει και πόσα μπορεί να ξοδέψει για να καλύψει τις ανάγκες του. Όμως, πού και πού επιτρέπει στον εαυτό του να βγει εκτός προϋπολογισμού, για να απολαύσει ένα δείπνο σε ένα πολυτελές εστιατόριο ή να βρεθεί στο πιο in club της πόλης.

Ζυγός

Το πορτοφόλι του Ζυγού μπορεί να είναι άδειο, αλλά τα ακριβά προϊόντα ομορφιάς και τα αρώματα δε θα λείψουν από το ντουλαπάκι του μπάνιου! Σε περίπτωση ζορίσματος θα αναζητήσει μια λύση συζητώντας για ώρες με τη σύντροφό του κ.ο.κ. μέχρι να καταλήξουν σ’ ένα πλάνο για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν και δεν μπορεί να αποφασίσει μόνος μου, κι από και πέρα… θα περάσει από την θεωρία στην πράξη.

Σκορπιός

Αν βάλει κάτι στο μάτι ο Σκορπιός, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το αποκτήσει, με όποιο κόστος! Θα κάνει δικό του το αντικείμενο του πόθου του, είτε αυτό είναι ένα νέο κινητό τηλέφωνο και μια τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας, είτε είναι ένας νέος ερωτικός σύντροφος, που για να τον κατακτήσει, θα πρέπει να βγαίνει έξω κάθε βράδυ! Τις επιθυμίες του δεν τις μπλοκάρει ούτε η κρίση!

Τοξότης

Ο μήνας ακόμη δεν μέσιασε και το ταμείο του Τοξότη είναι ήδη άδειο! Κι αυτό επειδή δεν αφήνει κανένα διήμερο να πάει χαμένο! Και οι πιο κοντινές αποδράσεις του χαρίζουν ψυχική ανάταση. Ακόμη και αν δεν έχει μια στην τσέπη του, θα μπει στο αμάξι κι όπου τον βγάλει ο δρόμος! Κι εκεί μπορεί να γνωρίσει τον άσχετο και να κλείσει και κάποια δουλειά. Είπαμε… συν Αθηνά και χείρα κίνει.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως δουλεύει πολύ και τα χρήματά του δε θα τα σπαταλήσει. Ενίοτε για να μη χάσει την άνεσή του, με τη δικαιολογία ότι δεν έχει αρκετό χρόνο, θα ψωνίσει από το σουπερ-μάρκετ μέσω internet και θα παραγγείλει καφέ από διπλανό καφενείο. Από την άλλη πλευρά όμως τον χειμώνα θα πει πως δεν καταλαβαίνει από κρύο και… δεν θα ανάψει το καλοριφέρ. Άλλωστε οι αρχαίοι Σπαρτιάτες την έβγαζαν με μέλανα ζωμό!

Υδροχόος

Στον Υδροχόο αρέσει η πολυτελής ζωή. Γι’ αυτό θα περιορίσει στο ελάχιστο τις καθημερινές ανάγκες του, προκειμένου να αγοράσει ρούχα, παπούτσια και επώνυμα αξεσουάρ. Παράλληλα θα ψάξει να βρει και θα την βρει την ιδέα που θα του αποφέρει τα χρήματα που χρειάζεται για να λύσει το οικονομικό πρόβλημα που έχει και δεν αποκλείεται να γράψει ιστορία!

Ιχθείς

Ο Ιχθύς δε θα λυπηθεί τα χρήματα, αν είναι να μεταφερθεί έστω και για λίγο, σε έναν κόσμο όπως τον ονειρεύεται. Όσο για το τι θα κάνει την επόμενη εβδομάδα; Έχει ο Θεός, αλλά και οι φίλοι, από τους οποίους θα περάσει για να συγκεντρώσει όσα του χρειάζονται…