Ποτέ δεν είναι καλή στιγμή για να χωρίσεις. Ένας χωρισμός είναι ένα τραύμα, και οι περισσότεροι από εμάς φροντίζουμε να τον καθυστερούμε. Ψάχνουμε λύσεις, κάνουμε υπομονή, εσωτερικεύουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα.

Αναρωτιέσαι αν πρέπει να περιμένεις, να το κάνεις μετά τον χριστουγεννιάτικο χαμό.

Εμείς, πολύ ειλικρινά, θα σου πούμε να μην περιμένεις. Ό,τι είναι να κάνεις, καν’ το τώρα.

Και θα σου δώσουμε και πέντε αρκετά σημαντικούς λόγους.

Μιζέρια και γκρίνια

Το να βρίσκεσαι καθ’ όλη την διάρκεια των γιορτών σε αυτό το μίζερο τριπάκι, που δεν ξέρεις τι να κάνεις, απλά θα σου καταστρέψει και τις λίγες ήρεμες, χαρούμενες στιγμές που θα ζήσεις. Θα είσαι μια κινούμενη μαυρίλα, δεν θα μπορείς να εξηγήσεις σε κανέναν γιατί, και απλά όλο το άγχος των γιορτών θα σε κάνει να αισθάνεσαι ακόμα χειρότερα. Δηλαδή, και να χωρίσεις, πάλι η μιζέρια θα σε φάει, αλλά θα είναι μιζέρια-αποτέλεσμα μιας πράξης. Όχι μιζέρια-πρελούδιο της ακόμα μεγαλύτερης μιζέριας.

Λιγότερα δώρα

Μετά από την προηγούμενη παράγραφο, σου πετάμε λίγο ψυχρό ρεαλισμό για να σε συνεφέρουμε: Σκέψου τα λεφτά. Λιγότερα λεφτά για δώρα. Λιγότερη σκέψη για δώρα. Λιγότερα λεφτά για εξόδους. Γενικά, σχέση = λεφτά, με πολλούς τρόπους. Και αυτά τα λεφτά μπορούν να γίνουν δώρο για την μαμά σου. Ή τον εαυτό σου. Σίγουρα όχι για ένα άτομο που σκέφτεσαι να χωρίσεις, είτε τώρα, είτε σε έναν μήνα.

Το χριστουγεννιάτικο πάρτι χωρίς περιορισμούς

Μετά από αυτόν τον σκληρό κυνισμό, περνάμε σε… συγγνώμη, σε ακόμα σκληρότερο κυνισμό. Πολλοί άνθρωποι, μετά από έναν χωρισμό, χρειάζονται δύο πράγματα: αλκοόλ και ανώνυμο σεξ. Και τα χριστουγεννιάτικα πάρτι είναι από τις καλύτερες περιστάσεις για να βρεις και τα δύο αυτά πράγματα. Ζήσε τον χωρισμό σου όπως σου αξίζει.

Στόχοι και πρόγραμμα

Αν έχετε κλείσει να κάνετε πράγματα μαζί για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, τότε θα ήταν ακόμα καλύτερο να χωρίσετε νωρίτερα, μιας και έχετε ακόμα χρόνο να ακυρώσετε εισιτήρια, να περάσετε γενικά όλη αυτή την άβολη φάση του «χωρίζουμε και τις ζωές μας». Αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει μετά τις γιορτές, με την ανανεωμένη αίσθηση αισιοδοξίας που μας πιάνει όλους μετά την Πρωτοχρονιά.

Οικογένεια και φίλοι

Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που βρίσκεσαι με συγγενείς και φίλους. Που κάνετε όλη μέρα αγκαλιές και λέτε πόσο αγαπιέστε και πίνετε ζεστό κακάο τα μεσημέρια, και ζεστό κακάο με αλκοόλ μέσα κάτω απ’ τα φωτάκια του δέντρου τα βράδια. Αυτό δεν σου ακούγεται σαν το πιο υγιές, ασφαλές κλίμα για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό;