Είναι το προφανές. Μία σχέση για να λειτουργήσει χρειάζεται καλή επικοινωνία. Καλή επικοινωνία σημαίνει λεκτικά ή και σωματικά. Σωματικά σημαίνει εν ολίγοις σεξ ή έρωτας. Όταν απουσιάζει κάποιο δομικό στοιχείο από την επικοινωνία η οποία κατ’ επέκτασιν είναι δομικό στοιχείο της σχέσης, τότε τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά.

Ένδειξη ενδιαφέροντος

Δεν υπάρχει κάτι πιο τιμητικό και πιο όμορφο από το να σε θεωρεί ο σύντροφός σου ένα άτομο με το οποίο μπορεί να βρεθεί γυμνός και να νιώσει όμορφα. Είναι επίσης πανέμορφο το ότι τον ερεθίζει το σώμα σου και ότι σε θεωρεί ελκυστική. Σε κάνει και εσένα την ίδια να νιώθεις υπέροχα με εσένα και το σώμα σου.

Έρωτας

Είναι μία τόσο προσωπική στιγμή με πολλά συναισθήματα, πάθος και ένταση. Όταν τα δύο σώματα αγκαλιάζονται τότε δε μετράει τίποτα άλλο πέραν της κοινής σας συγχρονισμένης απόλαυσης. Είναι αυτό που σας συνδέει πέραν του σωματικού και στο συναισθηματικό κομμάτι.

Για αυτό μπορεί να «δένεσαι» περισσότερο όταν κάνετε σεξ. Γιατί πλέον νιώθεις ότι το σώμα σου μπορείς να το «μοιραστείς» και με αυτόν τον άνθρωπο ενώ το ίδιο νιώθει και εκείνος.

Ορμόνες

Οι ορμόνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ σε κάνουν να νιώθεις χαλάρωση και να μη νιώθεις έντονες μεταβολές στα συναισθήματά σου. Χαλάρωση και ηρεμία σημαίνει λιγότερους τσακωμούς και περισσότερη και καλύτερη διάθεση. Σας συνδέεουν λοιπόν και θετικά συναισθήματα πέραν των πιο συνηθισμένων,

Ένδειξη ότι όλα είναι καλά

Πολλές φορές (εκτός αν παθολογικά ένα άτομο δε μπορεί να ερεθιστεί), το σεξ συνιστά δείκτη του πόσο καλά είμαστε σε μία σχέση. Αν σε επιθυμεί συνέχεια τότε προφανώς τον καλύπτεις σε σημείο να σε ποθεί αρκετά και να σε επιζητεί.

Αν από την άλλη βλέπεις ότι είναι αρκετά απόμακρος, ή ότι δε θέλει να κάνετε σεξ τότε αυτό δείχνει ότι μάλλον του πέρασε ο ενθουσιασμός (εκτός αν δουλεύει, έχει άγχος κλπ).