Ναι, προφανώς και άλλες παρακαλάνε να κάνουν περισσότερο σεξ με τον σύντροφό τους. Άλλες όμως θα ήθελαν να κάνουν λιγότερο ή έστω να μην αναφέρεται το θέμα αυτό συνέχεια γιατί προξενεί άγχος.

Επικοινωνία

Σαφέστατα και το σεξ συνιστά μία σημαντικότατη μορφή επικοινωνίας σε ένα ζευγάρι. Είναι η σωματική επικοινωνία που φυσικά και δύναται κατά τη διάρκεια του έρωτα να είναι και πνευματική. Όταν όμως ο αριθμός σε συχνότητα που γίνεται το σεξ, αυξάνεται και εσύ δε νιώθεις άνετα με αυτό, καλό θα είναι να μην το αφήσεις ασχολίαστο.

Πες του το!

Τι περιμένεις; Πρέπει να του το πεις. Αφορά εσένα, το σώμα σου και τα θέλω σου. Είναι πολύ σημαντικό να λες στον σύντροφό σου τόσο σοβαρά θέματα. Δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά τι φαγητό θα μαγειρέψετε σήμερα. Η πλήρης αυτοδιάθεσή σου και η πλήρης θέλησή σου να «μοιραστείς» το σώμα σου με το ταίρι σου είναι το άλφα και το ωμέγα.

Επιδείνωση της σχέσης

Είναι πολύ πιθανό η σχέση αντί να καλυτερεύει λόγω του γεγονότος πως κάνετε πολύ σεξ, να επιδεινωθεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συμβαίνει κάτι που μπορεί σε τελική ανάλυση εσένα να σε κουράζει.

Επίσης μπαίνεις συχνά στη διαδικασία να νιώθεις και άβολα γιατί δε θες να του πεις ακριβώς πώς νιώθεις μήπως και νιώσει εκείνος άσχημα. Οφείλεις στον εαυτό σου πάνω από όλα να εξηγείς γιατί δε θέλεις.

Στο άλλο άκρο

Είναι πασιφανές ότι άμα σου δημιουργεί άγχος το όλο θέμα και δεν το συζητάς, θα φτάσεις στο άλλο άκρο λόγω αντίδρασης. Δε θα κάνετε σχεδόν καθόλου σεξ και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν κι άλλα προβλήματα και ανασφάλειες.

Το θέμα είναι να είσαι ειλικρινής, να μοιραστείς μαζί του τα «θέλω» σου και όχι τα «θελω» του μόνο. Εν ολίγοις να έχεις τον εαυτό σου σε προτεραιότητα και να υπάρχει αλληλοκατανόηση.