Όλοι ζηλεύουμε από λίγο. Το θέμα είναι τι κάνουμε όταν ο σύντροφός μας ζηλεύει πάρα πολύ και δε μπορεί να ηρεμήσει. Ποια είναι τα βήματα που ακολουθούμε σε μία τέτοια περίπτωση και πώς να το αντιμετωπίσουμε;

Του μιλάμε

Του κάνουμε ξεκάθαρο ότι νιώθουμε πράγματα για αυτόν. Τον αφήνουμε να καταλάβει ότι τον αγαπάμε και δεν έχει λόγο να ζηλεύει κάτι. Ή δεν έχει λόγο να φοβάται κάτι όπως η απιστία. Το ζήτημα είναι να δείξουμε κατανόηση στη ζήλια του όταν αυτή είναι σε νορμάλ πλαίσια. Αν όμως η ζήλια ξεπερνάει τα όρια του λογικού τότε το θέμα γίνεται αρκετά σοβαρό.

Ξεκαθαρίζουμε

Κάνουμε ξεκάθαρο το γεγονός ότι δε μπορεί και δεν έχει δικαίωμα να ελέγχει τη ζωή μας επειδή απλά εκείνος νιώθει ανασφάλειες. Και μάλιστα ανασφάλειες που δε δικαιολογούνται πλέον να υπάρχουν καθώς έχουμε ήδη δοκιμάσει το πρώτο στάδιο που είναι να του μιλάμε πάνω σε αυτό το θέμα.

Κάνουμε λοιπόν να φανεί αρκετά κατανοητό το γεγονός πως δε θα προχωρήσει σωστά η σχέση αν εξακολουθεί και υπάρχει ζήλια και μάλιστα σε σημείο να γίνεται τοξική.

Δε μπορεί να σου πει τι θα κάνεις

Δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στην ατομική σου πρωτοβουλία. Δεν έχει δικαίωμα φερειπείν να σου πει πώς θα ντυθείς και τι δε θα φορέσεις. Αν αυτός βρίσκει «προκλητικά» τα ρούχα που εσένα σου αρέσουν και αγαπάς τότε είναι δικό του θέμα και όχι δικό σου. Από τη στιγμή όμως που είστε μαζί το καθιστά και δικό σου πράγμα εντελώς λάθος.

Σχέση σημαίνει

Πάντως σίγουρα δε συνεπάγεται μία σχέση ότι θα έχει ζήλια σε σημείο να νιώθεις ενοχές που θα βγεις με τους φίλους σου και όχι μαζί του. Σχέση σημαίνει να έχει ο καθένας τη δική του προσωπικότητα και επίσης να μην πλήττεται η ελευθερία κανενός. Αν ο άλλος θέλει να σου στερήσει κάτι από αυτά τότε εσύ ξέρεις καλύτερα τι αποφάσεις πρέπει να πάρεις.