Ο Παρθένος είναι ένα ζώδιο που σκέφτεται με τη λογική και δε λειτουργεί τόσο με το συναίσθημα. Η αδιαφορία για τον Παρθένο, είναι κάτι που τον κάνει να «τσιμπάει» μέχρι ένα σημείο και να ασχολείται.

Γιατί πιάνει;

Επειδή ο Παρθένος θέλει να ξέρει πάντα τη λογική κάποιου πράγματος και τι συμβαίνει πίσω από αυτό τρομάζει όταν κάτι δεν του βγάζει νόημα. Αν δηλαδή εσύ ξαφνικά του δείχνεις αδιαφορία, θα του κάνει μεγάλη εντύπωση. Θα πρέπει πριν να προβεί στην αποδοχή ότι δεν τον θέλεις, να απαντήσει ο ίδιος στον εαυτό του τα «γιατί» που έχει συνέχεια.

Η αδιαφορία πιάνει στο ζώδιο αυτό, όταν συνδυάζεται και με λίγο συναίσθημα σε άκυρα χρονικά διαστήματα. Τότε μπερδεύεται πάρα πολύ και δεν ξέρει τι να κάνει. Ίσα ίσα που «κολλάει» περισσότερο μαζί σου.

Μπορείς να αδιαφορήσεις για λίγες ώρες ή μέρες. Όταν επιστρέψεις όμως δείξε του τι νιώθεις για αυτόν. Έτσι παίρνει περισσότερη χαρά από αυτήν που θα έπαιρνε αν ήταν σε μία ρουτίνα χωρίς καμία εναλλαγή. Γενικά του αρέσει του Παρθένου να ταλαιπωρεί κάπως τον εαυτό του. Αντι να φύγει στην αδιαφορία, δίνει ευκαιρίες και μένει εκεί μέχρι να λυθούν τα ερωτήματά του.

Πώς σκέφτεται;

Σε δύσκολες καταστάσεις θα σκεφτεί ρεαλιστικά και ορθολογικά, αν δει πως κάποιος αδιαφορεί κατανοεί πως όντως αδιαφορεί. Το θέμα είναι τι περιθώριο θα δώσει. Ανίχνευσε πολύ καλά το έδαφος πριν κάνεις μια ανάλογη κίνηση, μην αποκλείσεις το ενδεχόμενο να σου γυρίσει την πλάτη γιατί έχει περηφάνια και μάλιστα υψηλή.

Πάντως σε πολλές περιπτώσεις η αδιαφορία του δίνει να καταλάβει τι ακριβώς πρέπει να αλλάξει στον τρόπο σκέψης του. Επειδή είναι αρκετά εγωιστής, για να πάρει το μάθημά του, πρέπει εσύ η ίδια να του δείξεις με τον τρόπο σου ότι «εδώ δεν έχει τέτοια». Μην τον κάνεις να σε θεωρεί δεδομένη. Και μην τον κάνεις να σκέφτεται έτσι γιατί είναι πολύ χειριστικό ζώδιο και αυτό δε θα σου αρέσει καθόλου.