Η σχέση είναι μία κατάσταση-ένωση δύο ανθρώπων όταν νιώθουν ρομαντισμό και σεξουαλική έλξη ο ένας για τον άλλον. Το θέμα είναι να μη νιώθουμε μοναξιά όταν δεν έχουμε κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση.

Μόνη

Το ζητούμενο δεν είναι να κάνεις σχέση για να μην είσαι μόνη σου. Γιατί αν μπεις σε σχέση ενώ νιώθεις αυτά τα συναισθήματα, τότε θα τα μεταφέρεις και μέσα στη σχέση σου. Έπειτα, το να είσαι γεμάτη με αρνητικά συναισθήματα εξ’ αρχής, δε θα επηρεάσει θετικά τον πιθανό σύντροφό σου.

Μπαίνοντας σε μία σχέση γιατί δε θες να νιώθεις μοναξιά, θες αγάπη κλπ είναι σα να θες να βρεις κάποιον για να σου γεμίζει όλα αυτά τα κενά. Και είναι κενά τα οποία δε θα υπήρχαν αν εσύ η ίδια αγαπούσες και εκτιμούσες τον εαυτό σου.

Αυτάρκεια

Για να μπορέσεις να κάνεις μία σχέση, να βιώσεις όλα τα οφέλη και τα συναισθήματα αυτής, πρέπει πρώτα να είσαι εσύ καλά με τον εαυτό σου. Το να «πέσεις με τα μούτρα» πάνω στον άλλον με αποτέλεσμα να νιώθει ότι πιέζεται, δεν έχει καμία λογική, εξέλιξη ή και όφελος.

Αυτάρκεια σημαίνει, να έχεις τα δικά σου χρήματα, τον χώρο σου, τα ενδιαφέροντά σου, τις παρέες σου, αυτά που εσένα σου αρέσουν. Αν έχεις μερικά ή και όλα από αυτά τότε συγχαρητήρια είσαι αυτάρκης και αρκετά έως πλήρως ανεξάρτητη.

Έτσι αν κάνεις σχέση με κάποιον και διατηρείς παράλληλα και όλα τα άλλα, ο άλλος θα σε θαυμάζει, θα σε θεωρεί πιο ενδιαφέρουσα και πάνω από όλα δε θα εξαρτάσαι ούτε συναισθηματικά, ούτε οικονομικά από αυτός.

Η ελευθερία είναι τέλεια

Είναι υπέροχο πράγμα να είσαι ελεύθερη και να μην είσαι δεσμευμένη στις ερωτήσεις κάποιου όπως «πού ήσουν;», «με ποιόν;», «τι κάνεις;». Είναι η κατάσταση που οργανώνεις εσύ και κανένας άλλος τη ζωή σου. Που έχεις την πολυτέλεια του χρόνου να κάνεις αυτά που εσύ θες, χωρίς να πρέπει να πάρες ώρες και μέρες από την εβδομάδα σου για αν τις περάσεις με κάποιον.