Ηλιοκαμένη όψη και τον χειμώνα είπατε; Οι μεγάλοι οίκοι μόδας και οι διεθνούς φήμης make up artists γνέφουν καταφατικά.
Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στο μακιγιάζ αυτή τη στιγμή θέλει την επιδερμίδα αψεγάδιαστη, λαμπερή και χρυσαφένια, που ακτινοβολεί μέσα στο καταχείμωνο.

Γι’ αυτό μη βιαστείτε να φυλάξετε το μπρόνζερ στο νεσεσέρ σας. Μη σπεύσετε όμως και να το χρησιμοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο όπως το καλοκαίρι. Διότι το μαύρισμα έχει φύγει και το χρώμα έχει αρχίσει να ξεθωριάζει – εκτός και αν είστε χειμερινή κολυμβήτρια.

Τι είδαμε…

  • Στο σόου της Isabel Marant τοποθετήθηκε πούδρα μπρονζέ τερακότα στα μάγουλα, στους κροτάφους και στο κινητό βλέφαρο.
  • Ο οίκος Prabal Gurung έδειξε ένα παρόμοιο λουκ τονίζοντας το βλέμμα με smokey eyes σε ιριδίζουσες χάλκινες αποχρώσεις.
  • Στην πασαρέλα του οίκου Area τα μοντέλα είχαν λαμπερή, ηλιοκαμένη όψη με το μπρόνζερ τοποθετημένο στα ζυγωματικά, κατά μήκος του μετώπου καθώς και highlighter ανάμεσα στα φρύδια, στην άκρη της μύτης και στο ψηλότερο σημείο των ζυγωματικών. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, φρύδια, βλεφαρίδες και χείλη είναι σε φυσικές, nude αποχρώσεις για να αναδεικνύουν τον καμβά του λουκ, που δεν είναι άλλος από την αψεγάδιαστη λαμπερή επιδερμίδα.

Tips εφαρμογής

Ας ακολουθήσουμε βήμα-βήμα τα μυστικά για να αποκτήσουμε ένα επιτυχημένο μπρονζέ λουκ τον χειμώνα, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γαλλίδας it-girl και διάσημης make up artist Violette.

  • Σε αυτό το λουκ πρωταγωνιστής είναι η επιδερμίδα. Αρα πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ κάνουμε την κατάλληλη προετοιμασία: καθαρίζουμε το πρόσωπό μας και εφαρμόζουμε ένα αντιοξειδωτικό booster. Προαιρετικά απλώνουμε την ενυδατική με το αντηλιακό μας, προσέχοντας όμως να είναι κατάλληλα ως βάση για το μακιγιάζ. Αν είναι «βαριά», το μακιγιάζ δεν θα αντέξει πολύ. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε ένα primer κατά της λιπαρότητας.
  • Απλώνουμε ταμποναριστά κονσίλερ κάτω από τα μάτια καθώς και στα πλαϊνά της μύτης. Προαιρετικά χρησιμοποιούμε ένα υγρό σφουγγαράκι εφαρμογής, τύπου beauty blender.
  • Στη συνέχεια βάζουμε ρουζ φυσικής απόχρωσης ψηλά στα μάγουλα.
  • Με ένα μεγάλο πινέλο απλώνουμε πούδρα τερακότα στο κόκαλο των ζυγωματικών και στο κόκαλο της μύτης.
  • Με ένα λεπτό μολύβι διορθώνουμε και «γεμίζουμε» τα φρύδια μας ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό.
  • Απλώνουμε highlighter στο ψηλότερο σημείο των ζυγωματικών, στο κόκαλο των φρυδιών, στο κέντρο του άνω χείλους και στην εσωτερική γωνία των ματιών.
  • Επειτα βάζουμε μια μπρονζέ ή ιριδίζουσα καφέ σκιά στο κινητό βλέφαρο και στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων και τέλος τοποθετούμε τη μάσκαρα.
  • Ολοκληρώνουμε το αποτέλεσμα με ένα κραγιόν σε nude απόχρωση.

Αποφεύγουμε τις παγίδες

Καλό είναι να μην προσπαθήσουμε να αναπαραγάγουμε το χρώμα που είχαμε το καλοκαίρι και να αποφύγουμε τις υπερβολική ποσότητα μπρόνζερ που θα κάνει μεγάλη αντίθεση με την επιδερμίδα μας. Ετσι δεν πρέπει να το παρακάνουμε με το μπρόνζερ αλλά να το φοράμε τόσο όσο πρέπει και πάντα να το συνδυάζουμε με λίγο ρουζ για φρέσκια και νεανική όψη υγείας, σύμφωνα με τη Μάγδα Αναστασοπούλου, make up expert της Maybelline New York.

Γι’ αυτό έχουμε δυο επιλογές: είτε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε το μπρόνζερ του καλοκαιριού αλλά σε λιγότερη ποσότητα, είτε επιλέγουμε μια πιο ανοιχτή απόχρωση που ταιριάζει στο χρώμα που έχει η επιδερμίδα μας τον χειμώνα.

Skincare tip

Το καλύτερο μέικ απ είναι το όμορφο δέρμα. Αρα για αψεγάδιαστη, λαμπερή όψη, εκτός από τα σύνεργα του μακιγιάζ, χρειαζόμαστε και την αντίστοιχη καλλυντική φροντίδα. Ακουλουθούμε μια στοχευμένη θεραπεία λίγων ημερών με αμπούλες αγνής βιταμίνης C. Το δέρμα θα γίνει πολύ πιο φωτεινό, λείο και απαλό ενώ οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες θα μειωθούν.