Η τελευταία Νέα Σελήνη του 2019 και ταυτόχρονα Δακτυλιοειδής Ηλιακή έκλειψη γίνεται στις 26/12, 7:11 πμ στις 04° 06’ του Αιγόκερω. Επηρεάζει τους εκπροσώπους του Παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους), κυρίως αυτούς που έχουν γενέθλια το α’ δεκαήμερο και όσους έχουν Ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες σε αυτές τις θέσεις και γύρω στις συγκεκριμένες μοίρες.

Η συμμετοχή αφ’ ενός του Ουρανού και αφ’ ετέρου του Δία είναι εγγύηση για μεγάλες αλλαγές και εξελιξεις που θα αναστατώσουν τις ζωές κάποιων ζωδίων και θα αναγκάσει στο να κοπούν μαχαίρι συνήθειες και νοοτροπίες του παρελθόντος. Ποια θα επηρεαστούν τόσο πολύ;

ΚΡΙΟΣ

Η Νέα Σελήνη – Ηλιακή έκλειψη στον 10ο οίκο σου σε αναγκάζει να προσγειωθείς στην πραγματικότητα, όσον αφορά στα επαγγελματικά σου και να εγκαταλείψεις τα μεγαλόπνοα σχέδια, κυρίως αν δεν μπορείς να τα υποστηρίξεις. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και τα γεγονότα που θα διαμορφώσουν τελείως το κλίμα αρκετά (πολύ πιθανόν η αρχή να είχε γίνει με την Σεληνιακή Έκλειψη του Ιουλίου). Το σίγουρο είναι ότι κάποια πράγματα θα σταματήσουν να ισχύουν, εσύ θα ταλαιπωρηθείς αρκετά, αλλά θα γίνεις πιο συνειδητοποιημένος, έτσι ώστε να ξεκινήσεις το κλείσιμο ενός σημαντικού κεφαλαίου στην επαγγελματική σου ιστορία, ακόμα και με αποχώρηση από ένα σχήμα. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να ρισκάρεις και να ξεκινήσεις κάτι δικό σου ή θες-δε θες να αναλάβεις πολύ περισσότερα καθήκοντα και ευθύνες απ’ όσο αντέχεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πολύ σημαντική θα είναι η Έκλειψη Ηλίου που γίνεται στον 7ο ηλιακό σου οίκο, καθώς θα σε αναγκάσει να βρεις λύσεις και στρατηγικές προκειμένου να αντιμετωπίσεις ζητήματα που θα προκύψουν στις σχέσεις σου. Σε ωθεί στο να βάλεις όρια στους άλλους αλλά και να τα διατηρήσεις, υπενθυμίζοντάς σου ότι είναι δική σου δουλειά το να ξεκαθαρίσεις τι ανέχεσαι, τι περιμένεις και τι χρειάζεσαι ώστε να είσαι ικανοποιημένος. Το να έχεις υπερβολικές προσδοκίες και απαιτήσεις θα προκαλέσει εντάσεις και πιθανές ρήξεις. Επιπλέον, σου επισημαίνει ότι επειδή φοβάσαι την απόρριψη, τον αποκλεισμό ή την αποτυχία, ανέχεσαι διάφορα και μετά νιώθεις άσχημα. Ωστόσο, το θέμα είναι ότι αν δεν μπορείς να είσαι αυτό που θέλουν οι άλλοι, ίσως είναι προτιμότερο να αποχωρήσεις, αντί να αναρωτιέσαι το γιατί και να καταπιέζεις τον εαυτό σου. Το τι είναι «σωστό» για αυτούς ή την κοινωνία δεν πρέπει να σε επηρεάζει συναισθηματικά, ούτε όμως και τις επιλογές σου όσον αφορά στο ποιο άτομο θα ερωτευτείς, με ποιο θα συζήσεις ή θα συνεργαστείς και τα γεγονότα, που θα βιώσεις, θα οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.

ΖΥΓΟΣ

Γεγονότα που σχετίζονται με την οικογένεια και το σπίτι σου φέρνει η Νέα Σελήνη-Έκλειψη στον 4ο ηλιακό σου οίκο. Τα θέματα που θα ανακύψουν είναι αρκετά, τα οποία θα σε αναγκάσουν να ξεχάσεις τα δικά σου και να ασχοληθείς είτε με ένα πρόσωπο του περιβάλλοντός σου και τα προβλήματά του είτε με το να αναλάβεις συγκεκριμένες ευθύνες. Η επίδρασή της θα είναι μεγάλη και σε συναισθηματικό επίπεδο, καθώς κάτω από το βάρος που καλείσαι να σηκώσεις, θα αρχίσεις να σκέφτεσαι σοβαρά, μήπως φταις εσύ που λειτουργείς παθητικά και προκειμένου να μην τσακωθείς, αλλά και να πάρεις την αποδοχή των αγαπημένων σου προσώπων, δέχεσαι αδιαμαρτύρητα διάφορα. Επιπλέον, πιθανόν να φέρει εμπλοκές με ένα ακίνητο, βλάβες εξοπλισμού αλλά και εκτός προγράμματος μετακομίσεις, φιλοξενίες ή αλλαγές κατοικίας που θα σου κοστίσουν κιόλας.