Η αγκαλιά που κάνουμε με τον άνθρωπο που αγαπάμε προσφέρει ορισμένα οφέλη στην υγεία τα οποία παλαιότερα δεν τα είχε εντοπίσει η επιστημονική κοινότητα. Αυτά τα οφέλη είναι τα ακόλουθα.

Απελευθερώνει ορμόνες χαράς

Η ωκυτοκίνη είναι μια ορμόνη που κάνει τα πάντα από το να σας κάνει να αισθάνεστε καλά, μέχρι να έχετε λιγότερο άγχος. Η ωκυτοκίνη είναι ζωτικής σημασίας καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό οφείλεται στο ότι αυξάνει επίσης τις ορμόνες που βοηθούν στην καταπολέμηση της λοίμωξης.

Βασικά, ενισχύετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα επειδή αισθάνεστε πολύ καλά και υγιής για να αρρωστήσετε. Η δύναμη της θετικής σκέψης – και η αίσθηση της αγάπης και της ασφάλειας – στην πραγματικότητα λειτουργεί!

Ανακουφίζει τον πόνο

Ακριβώς όπως ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, η αγκαλιά και η απελευθέρωση της ωκυτοκίνης θα μειώσει τα επίπεδα του πόνου σας. Ακόμα και απλές κινήσεις όπως η αγκαλιά, απελευθερώνουν αρκετή ωκυτοκίνη για να σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα, οπότε φανταστείτε τα οφέλη που προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία όπως το σεξ.

Μειώνει τον κίνδυνο έμφάνισης καρδιακής νόσου

Αυτή η χημική αντίδραση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, η οποία με τη σειρά της μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Η καρδιά σας δεν πιέζετε στην ουσάι και δεν εργάζεται τόσο σκληρά για να καταπολεμήσει τις συνέπειες του στρες, με αποτέλεσμα να λειτουργεί υγιώς.

Βοηθάει στην κοινωνικοποίηση

Η ωκυτοκίνη εμπνέει θετική σκέψη. Σας βοηθά να έχετε μια αισιόδοξη προοπτική στον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι όταν θα αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι και πιο κοινωνικοί. Θα αισθανθείτε ότι μπορείτε να τους γοητεύσετε όλους παίρνοντάς τους μία αγκαλιά, αν είστε βέβαια single. Αν είστε σε σχέση δεν την έχετε και τόσο ανάγκη.