Το να είσαι έξυπνος πολύ πάνω από το μέσο όρο, μπορεί να σε ωθήσει στο να είσαι δημιουργικός/ή και δραστήριος/α, αλλά, προσοχή!

Μπορεί επίσης να μετατραπείς σε υπερόπτη που υποτιμάει τη σκέψη των άλλων. Συνεπώς, είναι πάντα καλό να γνωρίζεις αν ο απέναντί σου είναι σε θέση να σε ξεπεράσει στον τομέα της σκέψης.

Ποια είναι λοιπόν τα ζώδια που είναι πιθανότερο να ξεπεράσουν ή και να ξεγελάσουν τους άλλους με την ευφυΐα τους;

ΤΑΥΡΟΣ

Οι Ταύροι είναι έξυπνοι και δεν τα παρατάνε ποτέ. Θα κυνηγήσουν αυτό που θέλουν μέχρι να το πάρουν. Τείνουν να μην κάνουν υποθέσεις και να μην αναλαμβάνουν δράση πρόωρα. Όταν ο Ταύρος αποφασίσει να δράσει, θα έχει κάνει την έρευνά του και θα έχει εξετάσει όλα τα πιθανά σενάρια.

Δεν θέλεις καθόλου να συναγωνιστείς έναν Ταύρο, χωρίς να έχεις προετοιμαστεί γι’ αυτό. Όταν έχει το κατάλληλο κίνητρο, όπως π.χ. να επανορθώσει μια αδικία που του έχει συμβεί, αυτό το ζώδιο δεν θα σταματήσει μέχρι να σιγουρευτεί ότι σε έχει νικήσει σε όλα τα μέτωπα!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όπως ο Τοξότης, έτσι και οι Δίδυμοι είναι σπουδαίοι στην επικοινωνία και έχουν κοφτερό μυαλό. Είναι εξαιρετικά έξυπνοι και αιχμηροί στο λόγο τους, οπότε μπορούν να ξεπεράσουν κάποιον γρήγορα και χωρίς μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους τους.

Οι Δίδυμοι ξέρουν να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις και είναι τόσο συμπαθητικοί που τους είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσουν στον αντίπαλό τους μια απατηλή αίσθηση ασφάλειας. Τη μια στιγμή μπορεί να έχεις μια ευχάριστη συζήτηση με έναν Δίδυμο και την άλλη να καταφέρει να σε υπερκεράσει με κάποιο θαυμαστό τρόπο!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Παρόλο που η Παρθένος γνωρίζει πολλά, συνεχώς βρίσκεται σε μια διαδικασία μάθησης. Θα εκπλαγείς με το πόσο συχνά εκδηλώνεται η τάση τους να δίνουν προσοχή στις λεπτομέρειες.

Οι Παρθένοι είναι προσεκτικοί και αναλυτικοί. Αν θέλουν να υπερτερήσουν σε κάτι, θα έχουν ετοιμάσει «τη δουλειά» εκ των προτέρων. Είναι από τα πιο λαμπρά μυαλά σύμφωνα με την αστρολογία, οπότε μην τους υποτιμάς. Αν θέλουν να σε ξεπεράσουν ή να σε ξεγελάσουν, μπορούν να το κάνουν με άνεση.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συζητήσεις με έναν Τοξότη για να καταλάβεις πόσο λαμπρό μυαλό είναι.Οι Τοξότες τείνουν να είναι πολύ απλοί, με μια ισχυρή αίσθηση του σωστού και του λάθους, ενώ διαθέτουν μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Αν κάποιος απειλήσει τη σιγουριά τους, μπορεί να αισθανθούν την υποχρέωση να αποδείξουν την πνευματική τους ικανότητα. Ίσως να σοκαριστείς με το γεγονός ότι ένα τόσο γοητευτικό και φιλικό άτομο, διαθέτει επίσης και ένα είδος μεγαλοφυΐας. Αν ο Τοξότης θέλει να σε ξεπεράσει, μπορεί να το κάνει χωρίς «να ιδρώσει» στο ελάχιστο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι Αιγόκεροι έχουν τόσα πολλά θαυμαστά χαρακτηριστικά –σοφία, υπομονή και την ικανότητα να εργάζονται σκληρά. Γι ‘αυτό είναι εύκολο να ξεχάσουμε πόσο εξαιρετικά έξυπνοι είναι. Εάν ένας Αιγόκερως θέλει να ξεπεράσει κάποιον, θα επιλέξει να παίξει το παιχνίδι ακολουθώντας τον μακρύ και δύσκολο δρόμο – ειδικά αν κάτι έχει να κάνει με τη δουλειά ή την καριέρα του.

Δεν έχουν ανάγκη από την άμεση ικανοποίηση που τους προσφέρει η επίγνωση ότι τελικά θα βγουν νικητές. Πρώτα θα δημιουργήσουν ένα αξιόπιστο περιβάλλον, έτσι ώστε, όταν αποφασίσουν «να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα», κανείς δεν θα το δει να έρχεται!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι Υδροχόοι είναι γνωστοί για τη δημιουργική τους νοημοσύνη. Βρίσκουν απαντήσεις και λύσεις σε διάφορα θέματα που οι άλλοι δεν μπορούν να τις δουν. Μπορούν να παραμείνουν ήρεμοι όταν τα πράγματα γίνονται τεταμένα και να μη χάσουν στο ελάχιστο την ψυχραιμία τους. Δεν θα πάρουν ποτέ προσωπικά μια υπόθεση και θα συνεχίσουν να επικεντρώνονται στην επίτευξη του στόχου τους.

Είναι απρόβλεπτοι χαρακτήρες, οπότε είναι δύσκολο να καταλάβεις ποια θα είναι η επόμενη κίνησή τους. Όταν «χτυπήσουν», οι ενέργειές τους δεν θα είναι απλώς απροσδόκητες, αλλά θα έχουν σπουδαία και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.