Ο Σκορπιός είναι ζώδιο του νερού. Αυτό σημαίνει ότι διακατέχεται από πολύ συναίσθημα με αποτέλεσμα πολλές φορές να κλείνεται στον εαυτό του ή και να συμπεριφέρεται με τον λάθος τρόπο.

Απληστία

Για τον Σκορπιό ο εαυτός του είναι πάνω από όλα και έπειτα ακολουθούν οι υπόλοιποι. Αυτή τη στάση την έχει ακόμη και με τα πιο κοντινά σε αυτόν πρόσωπα.

Η απληστία είναι μια μορφή εγωισμού, κι ένας Σκορπιός είναι άπληστος, επειδή βάζει τον εαυτό του πρώτα και πάνω από οποιονδήποτε. Αυτό συμβαίνει, είτε επειδή δεν εκτιμά τους άλλους, είτε επειδή δεν τους εμπιστεύεται και αποφεύγει να επενδύσει πάνω τους, από φόβο μην πληγωθεί.

Όταν κάποιος προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει έναν άντρα Σκορπιό, του γεννιέται το εξής ερώτημα: άραγε, του αρέσουν στον έρωτα οι διεκδικητικές γυναίκες; Ναι, σε κάποιους Σκορπιούς αρέσουν, όπως και σε κάποιους άντρες άλλων ζωδίων, γυναίκες δυναμικές, ικανές και με αυτοπεποίθηση, που στον έρωτα διεκδικούν τον άντρα που τις ενδιαφέρει.

Ζήλια και κτητικότητα

Η ζήλια του Σκορπιού έχει άμεση σχέση με το γεγονός ότι μπορεί να νιώθει ανασφάλεια, ή ότι δεν εμπιστεύεται καθόλου εύκολα. Αυτό συνεπάγεται να εμφανίζει συχνά συμπεριφορές που χαρακτηρίζονται από πολύ άγχος και ένταση.

Δεν είναι όλοι οι Σκορπιοί από τη φύση τους ζηλιάρηδες, ωστόσο μερικοί εκδηλώνουν έντονη ζήλια από καιρό σε καιρό. Όταν ένας Σκορπιός ζηλεύει, αυτό που προσπαθεί να επικοινωνήσει είναι μια γενική έλλειψη εμπιστοσύνης, ιδιαίτερα στις σχέσεις.

Η εμπιστοσύνη μπορεί να οικοδομηθεί μόνο με το πέρασμα του χρόνου, και με αυτό τον τρόπο τα συναισθήματα της ζήλιας σιγά-σιγά ξεθωριάζουν. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε ο Σκορπιός είτε είναι παρανοϊκός, είτε η σχέση έχει κι άλλα προβλήματα, όπως το γεγονός ότι μερικές φορές, το πρόσωπο που φέρεται καχύποπτα έχει όντως ένα δίκιο (και δεν είναι του στραβού)!