Είναι πασίγνωστο ότι όταν μιλάμε για τους Δίδυμους το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό κάποιου είναι η διπροσωπία που εκείνοι έχουν. Το ζητούμενο είναι το εξής. Είναι όντως διπρόσωπο αυτό το ζώδιο;

Χαρακτήρας και απόψεις

Στην ουσία ο Δίδυμος δεν είναι διπρόσωπο ζώδιο. Αυτό όμως δεν απαντάται έτσι απλά. Το θέμα είναι γιατί συμπεριφέρεται ως διπρόσωπος πολλές φορές; Σίγουρα η συμπεριφορά του μοιάζει αλλά δεν είναι αυτό που δείχνει.

Χαρακτηριστικό ενός Δίδυμου είναι ότι βλέπει τα πράγματα ή ένα θέμα από πολλές οπτικές γωνίες. Μπορεί μια παρέα να δει τον Δίδυμο να υπερασπίζεται ένα θέμα για τους «χ» λόγους τη μια μέρα και την άλλη να αποδομεί το ίδιο ακριβώς θέμα για άλλους λόγους.

Αυτό δεν είναι διπροσωπία. Είναι ότι παίρνει θέση πάνω σε μια συζήτηση από διαφορετικές οπτικές γωνίες για να είναι σίγουρος ότι έχει την πλήρη εικόνα της όποιας κατάστασης, ή της όποιας συζήτησης.

Απιστία

‘Ενα άλλο πράγμα ή μια άλλη αιτία για την οποία έχει χαρακτηριστεί ότι είναι διπρόσωπος, είναι η απιστία. Ναι όντως, ο Δίδυμος είναι από τα πιο άπιστα ζώδια του ζωδιακού κύκλου, αυτό συχνά έχει ως αποτέλεσμα να λέει άλλα και να κάνει άλλα. Σε αυτήν την περίπτωση ναι είναι διπρόσωπος.

Αλλά το ότι είναι διπρόσωπος σε αυτήν την περίπτωση, δε σημαίνει ότι είναι έτσι σε κάθε περίπτωση. Στα ερωτικά πάντως δεν είναι ιδιαίτερα άτομο εμπιστοσύνης.

 Συμπέρασμα

Όπως και κάθε ζώδιο έτσι και ο Δίδυμος είναι διπρόσωπος κατά περίσταση. Δεν είναι γενικά ή σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς του. Κάθε ζώδιο φαίνεται και είναι διπρόσωπο αναλόγως το context για το οποίο μιλάμε.