Οκ, έχεις σχέση λοιπόν με κάποιον εδώ και λίγο καιρό. Εκείνος γνωρίζει τον κολλητό σου που τυχαίνει να είναι ομοφυλόφιλος. Αφού περάσει η ώρα και φεύγει ο κολλητός σου μένετε μόνοι σας. Και εκεί αρχίζει το show κάνοντάς σου παράπονα ότι και καλά δε δέχεται να έχεις «τέτοιους» φίλους.

Πρώτα από όλα μίλα του

Πρώτιστα εξήγησέ του ότι πέραν από τη σεξουαλικότητα του κολλητού σου, είναι η δική σου επιλογή να είναι φίλος σου και ότι δε θα του ζητήσεις καμία συγκατάθεση ή άδεια λες και ζείτε στον μεσαίωνα, με ποιον θα βγαίνεις και με ποιον θα κάνεις παρέα.

Μαθήματα ενάντια στην ομοφοβία

Το ότι παριστάνει τον μάτσο άντρα νομίζοντας ότι θα σε γοητεύσει, εξήγησέ του ότι είναι το πιο αντισεξουαλικό και ό,τι πιο «τοξικό» πράγμα μπορεί να κάνει, νομίζοντας ότι έτσι θα φανεί πιο «άντρας» σε εσένα.

Εξήγησέ του με ήρεμο τρόπο ότι ο καθένας γεννιέται με συγκεκριμένο τρόπο και ότι δε θα έπρεπε να του πέφτει λόγος για το τι κάνει στη ζωή του ο κολλητός σου. Αν με τον καιρό το καταλάβει, τότε μπράβο, ένας ακόμη άνθρωπος νίκησε το μίσος.

Αν όμως το αγόρι σου συνεχίζει και έχει θέμα με τον κολλητό σου επειδή είναι ομοφυλόφιλος, τότε χώρισέ τον.

Δε θέλει πολλή ανάλυση

Δε θα βάλεις πάνω από τον κολλητό σου κάποιον που είναι ρατσιστής μόνο και μόνο επειδή εκείνου του αρέσεις και εσένα σου αρέσουν άλλες πτυχές του. Μην ξεχνάς ότι ένας ρατσιστής συνήθως συνδυάζεται με έναν σεξιστή και μισογύνη.

Την ώρα που λέει τα ομοφοβικά του σχόλια θα έρθει και η στιγμή που θα σου πει και εσένα κάτι σεξιστικό. Είναι στην κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που μισούν και δε θέλουν να αλλάξουν. Αν εσύ επιλέγεις να έχεις σχέση με έναν άνθρωπο που ζει σε άλλον αιώνα και μισεί, τότε γιατί δεν τον χωρίζεις να πας παρακάτω.

Και όχι δεν είναι σωστό να ανεχτείς την επιλογή του να είναι ρατσιστης. Γιατί έτσι είναι σα να μη σε νοιάζει καν ο κολλητός σου και σα να θεωρείς έμμεσα ότι σε αυτά που λέει έχει δίκιο. Ορισμένα πράγματα δεν είναι «δικαίωμα», είναι μίσος απέναντι στο «διαφορετικό» και άντρες τέτοιου τύπου δεν αξίζουν μια γυναίκα που δεν είχε ποτέ ή έστω έχει ξεπεράσει αυτά τα κόμπλεξ.