Μετά από 27 χρόνια έγγαμου βίου με τη σύζυγό του, Στέφανι Λόου, ο διάσημος βρετανός παρουσιαστής Φίλιπ Σκόφιλντ αποκάλυψε ότι είναι γκέι.

Ο Φίλιπ Σκόφιλντ είπε πως «συμφιλιώθηκε με το γεγονός πως είναι γκέι», σε μια δήλωση όπου ευχαρίστησε μεταξύ άλλων την «απίστευτη» σύζυγό του για την στήριξη.

Ο διάσημος παρουσιαστής του «This Morning» στο ITV, που είναι παντρεμένος εδώ και σχεδόν 27 χρόνια, είπε πως αυτό ήταν κάτι που «προκάλεσε πολλές σπαραξικάρδιες συζητήσεις στο σπίτι».

https://www.instagram.com/p/B7O5HN2FXbI/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/B688oOMlXiR/?utm_source=ig_web_copy_link

«Ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει στην φαινομενικά τέλεια ζωή κάποιου, με τι θέματα παλεύει ή σε τι κατάσταση είναι, οπότε δεν θα ξέρεις και τι με βασανίζει τα τελευταία χρόνια. Με στήριξη από την γυναίκα και τις κόρες μου, συμφιλιώθηκα με το γεγονός πως είμαι γκέι.

Είναι κάτι που έχει προκαλέσει πολλές θλιβερές συζητήσεις στο σπίτι. Είμαι παντρεμένος με την Στεφ εδώ και σχεδόν 27 χρόνια και έχουμε μαζί δυο υπέροχες κόρες, την Μόλι και την Ρούμπι.

Η οικογένειά μου ήταν συνεχώς δίπλα μου- προσπάθησαν να μου φτιάξουν το κέφι, να με πλημμυρίσουν με καλοσύνη και αγάπη, παρά την δική τους σύγχυση. Ωστόσο ακόμη δεν μπορώ να κοιμηθώ και υπάρχουν αρκετές πολύ σκοτεινές στιγμές», έγραψε στο μήνυμά του ο Φίλιπ Σκόφιλντ.

«Η Στεφ υπήρξε καταπληκτική, την αγαπώ τόσο πολύ. Είναι η πιο ευγενική ψυχή που συνάντησα ποτέ. Τα κορίτσια μου ήταν επίσης απίστευτα με την αγάπη τους, τις αγκαλιές και τα ενθαρρυντικά λόγια τους.

Επίσης με κατέπληξαν οι οικογένειες και της Στεφ και η δική μου με την αγάπη, την άμεση αποδοχή και την υποστήριξη.

Φυσικά και ανησυχούν για την Στεφ, αλλά ξέρω πως θα μας στηρίξουν. Οι φίλοι μου είναι οι καλύτεροι, ειδικά η Χόλι, που ήταν τόσο τρυφερή και σοφή και που με αγκάλιαζε όταν έκλαιγα στον ώμο της. Στο ITV δεν θα μπορούσα να συνεργάζομαι με πιο υπέροχες και υποστηρικτικές ομάδες», συνέχισε ο 56χρονος παρουσιαστής.

Μετά την ανακοίνωσή του, η συμπαρουσιάστριά του στο This Morning, Χόλι Ουίλομπι, δημοσίευσε στο Instagram μια κοινή τους φωτογραφία, γράφοντας «πως ποτέ δεν ένιωσα πιο περήφανη για τον φίλο μου από ό,τι σήμερα».

https://www.instagram.com/p/B8QuDNAnkDp/?utm_source=ig_web_copy_link

Όταν εμφανίστηκαν μαζί στην εκπομπή, η ίδια σχολίασε πως ήδη βλέπει την ανακούφιση στα μάτια του.

«Είναι αστείο επειδή σε όποιον έχω μιλήσει, υπήρξε τόσο υποστηρικτικός. Όλη μου η οικογένεια, ένας προς έναν, μας έπιασε και και είπαν «Είναι εντάξει, σε αγαπάμε, νιώθουμε περήφανοι για σένα» και κάθε φορά που το λέω σε κάποιον, γίνεται όλο και πιο ελαφρύ.

Ωστόσο την στιγμή που πήρα την απόφαση, που είναι αναγκαία για μένα και το κεφάλι μου, λόγος για τον οποίο το έκανα, γνωρίζω πως η Στεφ και τα κορίτσια με παρακολουθούν από το σπίτι. Με στηρίζουν μέχρι που φτάσαμε σε αυτή την στιγμή», σχολίασε ο ίδιος.

Η Χόλι Ουίλομπι είπε πως ο Φίλιπ Σκόφιλντ ήταν πολύ ανοιχτός και ειλικρινής με την σύζυγό του.

https://www.instagram.com/p/B7577-xljhs/?utm_source=ig_web_copy_link

«Ποτέ δεν είχα μυστικά, ποτέ δεν είχαμε μυστικά», απάντησε ο ίδιος.

Απαντώντας για το πώς το διαχειρίζεται η Στεφ, ο παρουσιαστής απάντησε:

«Είναι δύσκολο αλλά δεν έγινε ξαφνικά, χρειάστηκε να το δουλέψω στο κεφάλι μου για αρκετό καιρό. Ήμασταν ειλικρινείς και ανοιχτοί. Στεφ… δεν μπορώ να γράψω πουθενά πώς νιώθω γι’ αυτήν την γυναίκα. Είναι καταπληκτική, απίστευτη. Δεν υπάρχει κανείς στην ζωή μου που θα με είχε στηρίξει με τέτοιον τρόπο, όπως εκείνη. Είναι πραγματικά εντυπωσιακή», συνέχισε ο ίδιος.

Ο Φίλιπ Σκόφιλντ είπε πως δεν αναγκάστηκε να το αποκαλύψει, αλλά ήταν προσωπική επιλογή.

«Όχι, ήταν απόφασή μου. Απολύτως. Ήταν κάτι που ήξερα ότι πρέπει να κάνω. Δεν ξέρω πώς θα το πάρει ο κόσμος ή τι θα σκεφτούν. Αλλά αυτό που θα έλεγα είναι, «Ναι, έχω πλήρη επίγνωση του πόνου, οπότε το βάρος για την οικογένειά μου προφανώς θα γίνει ενοχή επειδή νιώθω ενοχές που όλο αυτό δεν μπορεί παρά να είναι μια επίπονη διαδικασία».