H Μεξικανή ηθοποιός Thalia που έγινε γνωστή για τους πρωταγωνιστικούς της ρόλους στη «Μαρία της γειτονιάς», «Μαριμάρ», «Ροζαλίντα», αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι τα τελευταία χρόνια είναι αντιμέτωπη με μία σπάνια ασθένεια.

H σταρ, μίλησε για πρώτη φορά για τη νόσο που την ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια, τη νόσο Lyme.

«Σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει ότι κάθε πρωί ξυπνάω με πόνο που απλώνεται σε όλο το σώμα μου. Είναι μια κατάσταση που επηρεάζει τη διάθεση, το χαρακτήρα μου.

Η πειθαρχία είναι ο καλύτερος μου φίλος, μαζί με τη γυμναστική και την υγιεινή διατροφή. Διατηρώντας θετική στάση, μπορώ να επιβιώνω» ανέφερε χαρακτηριστικά η Thalia .

Τι είναι η νόσος του Lyme από την οποία προσβλήθηκε η Thalia:

Η Νόσος του Lyme είναι η πιο κοινή λοιμώδης ασθένεια που μεταδίδεται με τα τσιμπούρια σε Ευρώπη και Νότια Αμερική.

Η λοίμωξη είναι πιο πιθανή σε δασώδεις περιοχές ή σε ακαλλιέργητα χωράφια όπου ζουν ποντίκια και ζώα όπως το ελάφι.

Σύμφωνα με το πληροφοριακό δελτίο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη Νόσο του Lyme, τόσο τα ενήλικα τσιμπούρια όσο και οι νύμφες του γένους Ixodes μπορεί να είναι φορείς της βορρελίωσης. Οι περισσότερες λοιμώξεις σε ανθρώπους είναι αποτέλεσμα τσιμπήματος από νύμφη.

Το 2002 παρασκευάστηκε στην Αμερική εμβόλιο ενάντια στη Νόσο του Lyme, όμως αργότερα αποσύρθηκε λόγω ανησυχιών για τις παρενέργειές του.

Τυπικές ενδείξεις της ασθένειας είναι τα δερματικά εξανθήματα και συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης, όπως κόπωση, πονοκέφαλος και πόνος στους μύες ή τις αρθρώσεις.