Για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας το μήνυμα του Παντελίδη στην Μίνα Αρναούτη

Το μοιραίο τροχαίο που σόκαρε το πανελλήνιο

Ο Παντελής Παντελίδης ετοιμαζόταν για μια ακόμη επιτυχημένη σειρά εμφανίσεων, αυτή τη φορά στο νυχτερινό κέντρο TEATRO με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη. Η πρεμιέρα θα γινόταν στις 19 Φεβρουαρίου, αλλά μόλις δύο μέρες πριν το νήμα της ζωής του κόπηκε ξαφνικά και άδικα στην άσφαλτο.

Όλα συνέβησαν 8:10 το πρωί της Πέμπτης (18/02/2016) στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού. Το Ι.Χ που οδηγούσε ο 32χρονος Παντελής Παντελίδης ξέφυγε από την πορεία του, ανετράπη και προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Αμέσως κλήθηκε στο σημείο το ΕΚΑΒ και το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Οι πυροσβέστες έκαναν περίπου μία ώρα να τον απεγκλωβίσουν από το όχημα, καθώς έπρεπε να κάνουν χειρουργικές κινήσεις για να τεμαχίσουν τις λαμαρίνες του τζιπ, αφήνοντας άθικτο το σώμα του τραγουδιστή, αλλά και των δύο νεαρών κοριτσιών που επέβαιναν στο όχημα, της 30χρονης Μίνας Αρναούτη και της 20χρονης Φρόσως Κυριάκου.

Σύμφωνα με την έκθεση της τροχαίας:

«Στις 8.10 στη γέφυρα εξόδου από το πρώην ανατολικό αερολιμένα κινούνταν όχημα μάρκας Mercedes με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ο 33χρονος οδηγός Παντελής Παντελίδης κινούνταν στο ρεύμα προς την έξοδο για Αθήνα όταν το όχημα εξετράπη δεξιάς της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο στηθαίο (ύψους περίπου 40 εκατοστών) και στη συνέχεια σε μεταλλικά κάγκελα με αποτέλεσμα να ανατραπεί το όχημα».

Η ακριβής κατεύθυνση του οχήματος ήταν από την αερογέφυρα του πρώην Ανατολικού Αερολιμένα, λίγο πριν την έξοδο για την Λ. Βουλιαγμένης στο ύψος της οδού Ιασωνίδου και με κατεύθυνση την Αθήνα.

Η σφοδρή σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση του θανάσιμου τραυματισμού του τραγουδιστή, τον σοβαρό τραυματισμό της μίας επιβαίνουσας και τον ελαφρύτερο της άλλης.

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκε στο τελευταίο αντίο για τον λαϊκό τραγουδιστή, του οποίου κηδεία του έγινε λαϊκό προσκύνημα, ενώ πολύς κόσμος επισκέφθηκε το σημείο του μοιραίου τροχαίου, αφήνοντας λουλούδια.

Ο επίλογος

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η τραγική είδηση, επικράτησε πανδαιμόνιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το hashtag #pantelidis κατέκλυσε τους λογαριασμούς των χρηστών και τα τραγούδια του, τα βίντεο του, οι φωτογραφίες του και τα λόγια συγκίνησης και θαυμασμού πλημμύρισαν το διαδίκτυο.

Συνεργάτες, συνάδελφοι, φίλοι και θαυμαστές του, αλλά ακόμη και εκείνοι που δεν τον είχαν στις μουσικές τους προτιμήσεις, σοκαρίστηκαν από το ξαφνικό του θανάτου του και τον τρόπο που σκοτώθηκε ο νεαρός και ταλαντούχος τραγουδιστής.

Λίγο καιρό μετά τον θάνατό του ξεκίνησε μια μεγάλη δικαστική περιπέτεια, σχετικά με το τι ακριβώς έγινε εκείνο το βράδυ και με κύριο ερώτημα το ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο του μοιραίου τροχαίου.

Τρεις μήνες μετά το τροχαίο, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο τραγουδιστής ήταν υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν να κάνει λόγο για 2,72 μιλιγκράμ (mg) αλκοόλ στο αίμα του.

Τον Οκτώβριο του 2017 το εισαγγελικό πόρισμα έδειξε ότι ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου και η υπόθεση του δυστυχήματος μπήκε στο αρχείο.

Το μήνυμα στο Instagram

Η Μίνα Αρναούτη ανάρτησε στο λογαριασμό της αυτή τη φωτογραφία γράφοντας: «18/02/2016 … Τέσσερα χρονιά περάσανε, ψυχή μου»…

Αλλά και το τελευταίο μήνυμα που αντάλλαξαν λίγες ώρες πριν το τροχαίο που του στοίχισε την ζωή

Δείτε εδώ το μήνυμα