Είσαι με κάποιον και κάθε φορά που νιώθει ανασφάλεια ή τσακώνεστε, λέει την ατάκα «χωρίζουμε». Δε μιλάμε για την περίπτωση που σου έχει πει να χωρίσετε και εσύ δε φεύγεις. Αλλά για την περίπτωση που…

Το λέει χειριστικά

Είναι πασιφανές. Θεωρεί ότι με το να σε τρομάξει που θα χωρίσετε και με το να σε κάνει να μπαίνεις σε μια διαδικασία άγχους και έντασης, θα σε κάνει να τον θέλεις ακόμη περισσότερο. Είναι σίγουρο ότι σε θεωρεί δεδομένη, γιατί κάθε φορά τον παρακαλάς και κλαις για να μη χωρίσετε, την ώρα που εκείνος από μέσα του χαίρεται που έπιασε η τακτική του αυτή.

Δε σε παιρνει στα σοβαρά

Το ότι σε θεωρεί δεδομένη είναι η αιτία που δε σε παίρνει στα σοβαρά. Αν του δείχνεις κάθε φορά που σου λέει αυτό, συναισθήματα εξάρτησης και θλίψης και στεναχώριας, προφανώς και θα εκμεταλλευτεί την ψυχολογική σου κατάσταση και θα το ξανακάνει.

Τι να κάνεις;

Χώρισέ τον. Αν είναι να είσαι σε σχέση με κάποιον ο οποίος μπαίνει στη διαδικασία να σε χειραγωγεί ψυχολογικά και εσύ από την άλλη λόγω ενοχικότητας να δέχεσαι μια τέτοια συμπεριφορά, δεν αξίζει να είστε μαζί.

Το θέμα είναι να είσαι με κάποιον που το να σου πει ότι χωρίζετε είναι η έσχατη επιλογή. Όχι με κάποιον που βλέπει το θέμα του χωρισμού και της επανασύνδεσης σαν αστειάκι.