Η σοκολάτα είναι το γλυκό που όλοι μας αγαπάμε και που όταν το τρώμε νιώθουμε ότι τα επίπεδα της ενέργειάς μας ανεβαίουν στα ύψη. Αυτό δεν αφορά ωστόσο μόνο το θέμα της ενέργειας στην άποψη της διάθεσης και της ικανότητας να κάνουμε διάφορες δραστηριότητες.

Αυτό συνεπάγεται και περισσότερες αντοχές για παραπάνω σεξ και καλύτερη σεξουαλική ζωή γενικά.

Έρευνα και λειτουργία

Έρευνα ιταλικού πανεπιστημίου ανέφερε πως  κατανάλωση έστω μίας μπάρας σοκολάτας την ημέρα οδηγεί σε ενπίσχυση της libido. Βελτιώνει επίσης τη σεξουαλική λειτουργία και ποιότητα, ενώ αυξάνει την επιθυμία και τη σεξουαλική ευχαρίστηση-ικανοποίηση.

Περιέχει μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και άλλα συστατικά ωφέλιμα για την υγεία μας. Θεωρείται αφροδισιακό κι αυτό οφείλεται σε δύο ουσίες που περιέχει: την τρυπτοφάνη και τη φαινυλαιθαναμίνη.

Η ψυχολόγος Σου Ράιτ ανέφερε ότι η φαινυλαιθυλαμίνη που περιέχει η σοκολάταμπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των ενδορφινών (ουσίες που είναι υπεύθυνες για το αίσθημα της απόλαυσης) στον εγκέφαλο. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που λειτουργεί εθιστικά. Άλλες πάλι μελέτες δείχνουν ότι αυξάνει τη σεροτονίνη, που είναι η ορμόνη της χαράς.

Ορισμένες διαπιστώσεις δείχνουν πως αυξάνει τη ροή του αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα. Γεγονός που θα μπορούσε να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργικότητα και τη σεξουαλική αποδοτικότητά. Το παραπάνω οφείλεται σε μία ουσία την L-αργινίνη, που ανήκει στα πρωτεινικά αμινοξέα.

Αρχικά η μαύρη σοκολάτα θεωρείται καλύτερη ως προς τα οφέλη που έχει στην υγεία εν σχέσει με τη γάλακτος ή τη λευκή. Έρευνες δείχνουν ότι όσοι τρώνε περίπου 100 γραμμάρια σοκολάτας την ημέρα λαμβάνουν τα περισσότερα θετικά της.

Ενισχύει τον οργανισμό μειώνοντας τον κίνδυνο για καρδιοπάθειες, ενώ βοηθά στη μνήμη και τη συγκέντρωση. Είναι μία από τις τροφές που προσφέρει πολλή ενέργεια, χρησιμή για τις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Παρ’όλα αυτά υπάρχουν επιστημονικές θεωρίες που βασίζουν την όποια ενίσχυση της libido στην αυθυποβολή και σε τίποτα άλλο.