Αυτή την εβδομάδα

Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος

Αστροφεγγιά

Από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη φρίκη της Μικρασιατικής Καταστροφής και την αγωνιώδη αβεβαιότητα του Μεσοπολέμου.

«Ισως να μην μας χρειάζεται παρά να γίνουμε καλύτεροι από μέσα μας, να πλάσουμε μια καινούργια καλοσυνάτη ψυχή, ένα ξάστερο μυαλό και τίποτες άλλο. Λίγη ανθρωπιά μάς χρειάζεται, αδερφέ μου, μια καθάρια συνείδηση ευθύνης». Ενα έργο για την πολιτική αστάθεια και την οικονομική δυσπραγία, για τα ηθικά και ψυχολογικά προβλήματα που πάντοτε ανακύπτουν σε περιόδους κρίσης.

 

Ο Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος, πολυβραβευμένος συγγραφέας, κέρδισε την εκτίμηση της κριτικής και την αγάπη των αναγνωστών. Η «Αστροφεγγιά» μιλά για τη γενιά εκείνη που ενηλικιώθηκε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, για να βιώσει τη φρίκη της Μικρασιατικής Καταστροφής και την αγωνιώδη αβεβαιότητα του Μεσοπολέμου. Ενα μυθιστόρημα που έχει νικήσει τον χρόνο χάρη στη ζωντανή γλώσσα του, στη χάρη της αφήγησης και στους ήρωες του οι οποίοι πλέον έχουν αναχθεί σε σύμβολα. Ενα έργο για την πολιτική αστάθεια και την οικονομική δυσπραγία, για τα ηθικά και ψυχολογικά προβλήματα που πάντοτε ανακύπτουν σε περιόδους κρίσης

Μαζί

«Νίκησε τη ζήλια»

Η ζήλια είναι ένα πολύ συνηθισμένο συναίσθημα. Οταν όμως φουντώνει, αναστατώνει και μπορεί να καταστρέψει τις σχέσεις. Θυμός, δυσαρέσκεια, υποψίες, κτητικότητα… οι πιο κοινές εκδηλώσεις της ζήλιας που μας εμποδίζουν να δημιουργήσουμε υγιείς σχέσεις, βασισμένες στην εμπιστοσύνη.

Ο Bernard Geberowicz προτείνει μια μέθοδο ακριβώς στα μέτρα μας για να νικήσουμε τη ζήλια. Μας βοηθά να προσδιορίσουμε ποιοι είμαστε έτσι ώστε να καταλάβουμε καλύτερα την ιστορία μας και το είδος της σχέσης που έχουμε με τους άλλους.

21 μέρες για να συνειδητοποιήσετε πόσο ζηλιάρης ή ζηλιάρα είστε, να αλλάξετε και να απελευθερωθείτε.

Τεστ για να δείτε σε ποιο σημείο βρίσκεστε και να αποκρυπτογραφήσετε την προσωπική σας ιστορία.

Ασκήσεις για να αλλάξετε με την πάροδο του χρόνου.

Εβδομαδιαίος απολογισμός για να βλέπετε την πρόοδό σας.

Ενας ιδανικός οδηγός για ισορροπημένες και αρμονικές σχέσεις!

Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους όσοι βρίσκονται αντιμέτωποι με νέα και ασυνήθιστα προβλήματα, χαρακτηριστικά της σύγχρονης εποχής μας. Προτείνουν απόλυτα δοκιμασμένες μεθόδους, βασισμένες στο βίωµα, στην πραγµατικότητα και στην αντιµετώπιση της καθηµερινότητας: έχουν τη γεύση, το άρωµα και τη δύναµη της εµπειρίας.

Ακόμη

Ο μεγάλος αποχαιρετισμός του «Βήματος» στην Κική Δημουλά.

Αφιέρωμα με άρθρα, συνεντεύξεις και αναλύσεις για τη ζωή και το έργο της μεγάλης ποιήτριας.

 

 

Επίσης

Εγχειρίδιο επιβίωσης υπό την απειλή του κορωνοϊού SARS-CoV-2

-Ολα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε για τον νέο κορωνοϊό που ήρθε για να μείνει.

-Πόσο επικίνδυνος είναι;

-Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο;

-Τι δείχνουν οι έρευνες;

-Θα υπάρξει εμβόλιο;

-Υπάρχουν θεραπείες;

Και φυσικά οδηγίες για να προλάβουμε την μόλυνση, αλλά και να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε αν νοσήσουμε εμείς ή ένας δικός μας.

Autohub

Το πληρέστερο ένθετο για το αυτοκίνητο

Και

ΒΗΜΑGAZINO

 

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Η Αστροφεγγιά»: €1,20 και «Νίκησε τη ζήλια»: €1,05)

Ακολουθήστε το στο Google News