Βρίσκεστε μπροστά σε μια κατάσταση στην οποία ξέρετε ότι πλησιάζει η ώρα που ο σύντροφός σας θα σας πει ότι θέλει να χωρίσετε. Εσείς στη σκέψη και μόνο φοβάστε και θέλετε να κάνετε κάτι για να προλάβετε κάτι τέτοιο.

Και τι μπορώ να κάνω;

Πρώτα από όλα, υπομονή. Υπάρχει περίπτωση τα πράγματα να μην είναι όπως φαίνονται και για την αλλαγή στη στάση του να ευθύνεται κάποιος εξωγενής παράγοντας και όχι η επιθυμία του να τελειώσει τη σχέση.

Ακόμη, όμως, και αν πράγματι έχει σκοπό να σας εγκαταλείψει, ίσως το να του δώσετε λίγο περισσότερο χώρο να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται. Αν τα πράγματα δεν βελτιωθούν, μπορείτε να δοκιμάσετε:

  • Να συζητήσετε μαζί του ευθέως: Η ειλικρίνεια είναι συχνά η καλύτερη λύση. Πείτε του ότι παρατηρείτε διαφορές στην επικοινωνία σας και ότι το γεγονός αυτό σας έχει προβληματίσει. Δυστυχώς, ανάλογα με τον χαρακτήρα του, ενδέχεται να αρνηθεί τα πάντα και να μην είναι πρόθυμος να μιλήσει μαζί σας επί του θέματος. Από την πλευρά σας, όμως, θα είστε σωστή. Και αυτό έχει κάποια σημασία, έτσι δεν είναι;
  • Να προτείνετε πράγματα: Μπορεί το πρόβλημά σας να είναι κυρίως η ρουτίνα. Αφού αφήσετε να περάσει λίγος καιρός, ξαναρχίστε να συζητάτε για διασκεδαστικά πράγματα που θα θέλατε να κάνετε μαζί. Αυτό είτε θα φτιάξει τα πράγματα, είτε θα λειτουργήσει ως τεστ: Εφόσον εξακολουθεί να είναι αρνητικός, ίσως ήρθε η στιγμή να το πάρετε απόφαση.
  • Να αναρωτηθείτε τι θέλετε εσείς: Εντάξει, σας αρέσει – ενδεχομένως πολύ – και έχετε περάσει πολύ ωραία μαζί στο παρελθόν. Συχνά, όμως, όταν ο σύντροφός μας αρχίσει να απομακρύνεται, εστιάζουμε τόσο πολύ στο τι προκάλεσε το πρόβλημα ή στις καλές μέρες της σχέσης μας, που ξεχνάμε να εξετάσουμε τη δική μας θέση μέσα σε αυτό. Είναι πρακτικά αδύνατον να απολαμβάνετε τον χρόνο σας με ένα άτομο που ετοιμάζεται να σας αποχαιρετήσει. Μήπως, λοιπόν, να αποχωρήσετε πρώτη αντί να συμβιβάζεστε με μια μίζερη αλληλεπίδραση;