Πρόσκαιρες σποραδικές βροχές και χιονοπτώσεις αναμένονται αύριο, Πέμπτη στα ορεινά, κυρίως στην Κρήτη, ενώ πέφτει και η θερμοκρασία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους οι οποίες στην από το πρωί στην Κρήτη θα είναι περισσότερες. Πρόσκαιρες, σποραδικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα σημειωθούν στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και κυρίως στην Κρήτη. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 12, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 1 έως 15, στα δυτικά ηπειρωτικά από 8 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 16, στην Κρήτη και στη Ρόδο από 8 έως 15 και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από 5 έως 12.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά στα νότια έως 8 μποφόρ, με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά το πρωί έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι δυτικών διευθύνσεων 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στο Ιόνιο παροδικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η μέγιστη 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και τα νότια 7 και πιθανόν πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές που το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και πιθανώς κατά τόπους το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από νωρίς το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες ασθενείς βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και κατά τόπους το πρωί στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.