Η χρυσή ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου μιλάει για τη ζωή της στα γήπεδα, τους θρυλικούς της αγώνες άλλα και για την πρόσφατη συνάντηση της με τον Κώστα Κεντέρη.

Το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992

View this post on Instagram

Οι δυνατές γυναίκες δεν κλαίνε. Ψέματα! Η δυνατή γυναίκα κλαίει . Ιδίως η δυνατή. Έχει μια κρυφή γωνιά στη ζωή της που λύγισε και έκλαψε.. Εκείνη η γυναίκα-κοριτσάκι με τα σιδεράκια στα δόντια, που την κορόιδεψαν οι συμμαθητές της και πήγε να κρυφτεί να μη την δουν που κλαίει. Εκείνη η γυναίκα-έφηβη με τα σπυράκια στο πρόσωπο που κοιτούσε τον καθρέφτη και ήθελε να τον σπάσει. Εκείνη η φοιτήτρια που κόπηκε στο μάθημα για άλλη μια φορά , γιατί ο καθηγητής , της ζητούσε άλλα… Η κοπέλα που την πέταξαν από την δουλειά γιατί, άργησε κάποια πρωινά , που δεν είχε που ν’ αφήσει τα παιδιά της Αυτή η γυναίκα , που θρήνησε μόνη της , σε μια γωνιά , το αγέννητο παιδί της, που δεν μπόρεσε να κρατηθεί στα σπλάχνα της. Εκείνη η γυναίκα , που πάλεψε με νύχια και με δόντια να γίνει μάνα κι έχασε το μέτρημα με τις αποβολές και τις εξωσωματικές. Η γυναίκα , που πέρασε ατέλειωτα βράδια με το βλέμμα καρφωμένο στους λεπτοδείκτες, περιμένοντας αυτόν, να γυρίσει… Αυτή , που ξύπνησε από τη νάρκωση και είδα το σώμα της χωρίς στήθος. Εκείνη η μάνα , που αποχαιρετούσε τον γιο της στο αεροδρόμιο και δεν ήξερε πότε θα τον ξαναδεί. Η γυναίκα που την τσαλαπάτησε το αφεντικό της, ξέροντας πολύ καλά πως , δεν θα τολμούσε να βγάλει κιχ, μη τυχόν και χάσει τη δουλειά της. Αυτή , που καρφίτσωσε στο πρόσωπό της, ότι της είχε απομείνει από ένα χαμόγελο, για να δώσει θάρρος στο άρρωστο παιδί της. Η μάνα που ζωγράφιζε ήλιους σ ένα μπλοκ ιχνογραφίας, και τους κολλούσε στους τοίχους του υγρού υπογείου. Η γερόντισσα , που πήγαινε και άφηνε πακέτα με τα τσιγάρα του στο μνήμα και καθόταν και του μιλούσε …όπως παλιά! Αυτή η γυναίκα , που δεν την πίστευαν και αυτή πήρε τη σημαία της και την ύψωσε στο πιο ψηλό σημείο της γης Η δυνατή γυναίκα μπορεί να κλάψει. Μπορεί να χύσει , θάλασσες από δάκρυα… Ποτέ όμως, ποτέ, δεν θα σκύψει το κεφάλι!

A post shared by Voula Patoulidou (@voulapatoulidou) on

«Ήταν μια διαδρομή που η κορύφωσή της ήταν εκείνη την ημέρα. Έκανα 9 μήνες να περπατήσω. Είχε ξεκολλήσει όλος ο δικέφαλος. Πώς γίνεται να μην πονούσα εγώ τότε;», αποκάλυψε η Βούλα Πατουλίδου

Η συνάντηση με τον Κώστα Κεντέρη

View this post on Instagram

Έχω κάτι βαθιά σφηνωμένο στο μυαλό μου. Η οποιαδήποτε εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός. Για μένα δεν μετράει μόνο η πορεία μου για να κατακτήσω οποιαδήποτε θέση ηγεσίας που κατέκτησα. Το μετά είναι που μετράει πιο πολύ. Πως θα χειριστώ τις εξουσίες που μου δόθηκαν αλλά και τις ευθύνες. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε όλοι αντιμέτωποι με την κατάρρευση των δεδομένων της ζωής μας. Ας πράξουμε με σύνεση φρόνηση και γενναιότητα. Την ιστορία δεν την γράφουν άνθρωποι που δεν τόλμησαν να πάρουν αποφάσεις …..

A post shared by Voula Patoulidou (@voulapatoulidou) on

«Με τον Κώστα βρεθήκαμε πριν από έξι μήνες, πήγα στο Πάπιγκο, στο ξενοδοχείο του. Τώρα πια επανήλθε. Ο Κώστας είχε περάσει άλλα, πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις. Ένας άνθρωπος πάρα πολύ συνειδητοποιημένος σε αυτό που έκανε και ξαφνικά… Λοιδορήθηκε και ήταν πάρα πολύ άδικο. Και ίσως κάποια στιγμή αυτός ο τόπος με κάποιον τρόπο να του ανταποδώσει τη “συγγνώμη”. Είναι πάρα πολύ καλά, έχει παντρευτεί, έχει ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι. Ο Κώστας είναι από τα καλύτερα παιδιά που έχουν περάσει από τον αθλητισμό», είπε η Βούλα Πατουλίδου.

Δείτε το στιγμιότυπο

https://youtu.be/BbH73YKzbBo