Σε αυτό το τεύχος

To HealthTech έτοιμο να σώσει την ανθρωπότητα

Μείνετε ασφαλείς, μείνετε σπίτι!

Σε μια πρωτοφανή περίοδο, αυτή μιας πανδημίας, το τεύχος Μαρτίου 2020 του Startupper Mag στην ουσία ξαναγράφτηκε σε μεγάλο βαθμό έτσι ώστε να δώσει στους αναγνώστες την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον χώρο του Health Tech, της ιατρικής τεχνολογίας δηλαδή, στον οποίο χιλιάδες Startups σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα, αναπτύσσουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

  • Προϊόντα τα οποία μπορεί να είναι από μια εκτυπωμένη αναπνευστική βαλβίδα έως την ανάπτυξη διαγνωστικών τεστ και φάρμακα για τον ιό SARS-CoV-2 (ή τον ιό που προκαλεί την ασθένεια COVID-19).

Αυτές οι Startups και οι ιδρυτές τους συνήθως προέρχονται από ερευνητικά εργαστήρια και επιζητούν συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες και την φαρμακοβιομηχανία. Στόχος είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία της καινοτομίας και να βγουν τα προϊόντα πιο γρήγορα και πιο φθηνά στην αγορά.

Σε αυτό το τεύχος, δυο Startups από το χώρο της υγείας και της παράδοσης προϊόντων, η Hermes Healthcare και η Stoferno.gr. Kαι οι δύο εξαιρετικά επίκαιρες για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια. Στις σελίδες που είναι αφιερωμένες στις Scaleup εταιρείες, αυτές που αναπτύσσονται ταχέως, θα βρείτε την Irida Labs. Αλλη μια εταιρεία που πρωτοπορεί στον τομέα της οπτικής αναγνώρισης και στο Internet of Things.

  • Επίκαιρο είναι και το δεύτερο μεγάλο αφιέρωμά μας στα online σούπερ μάρκετ. Ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρουν στους πελάτες, που μπορούν να παραγγείλουν τα ψώνια της εβδομάδας από το κινητό τους!

Το τεύχος επίσης περιλαμβάνει

Eνα εξαιρετικά χρήσιμο αφιέρωμα σε 20 υπηρεσίες και εργαλεία online τα οποία θα λύσουν τα χέρια των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όχι μόνο, γλιτώνοντας στους επιχειρηματίες χρόνο και χρήμα επιτρέποντάς τους να εστιάσουν στα της επιχείρησής τους κι όχι σε τεχνικά θέματα.

Το «STARTUPPER MAG», που κυκλοφορεί κάθε τελευταία Κυριακή κάθε μήνα σε συνεργασία με το κύρος και τη δύναμη μιας ιστορικής εφημερίδας όπως «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ».

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να ανοίξει τον κόσμο της νέας επιχειρηματικότητας και των Startups στο ευρύ κοινό. Πιο συγκεκριμένα, ενημερώνοντας για το σήμερα και το αύριο αλλά και βοηθώντας τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες. Την ευθύνη της έκδοσης του εντύπου περιοδικού έχει η ομάδα του Startupper.gr. Πρόκειται για ένα από τα λίγα ηλεκτρονικά μέσα που παρακολουθεί τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.