Πριν ακόμα τελειώσει η αναμονή και καλωσορίσετε το πρώτο σας παιδάκι, θα ήταν καλό να είστε προετοιμασμένοι και να έχετε ορισμένα πράγματα που θα σας βοηθήσουν στην νέα σας καθημερινότητα με το μωρό. Οι ανάγκες του μωρού, κατά τα πρώτα στάδια της ζωής του, είναι συγκεκριμένες και αυτά είναι μερικά από όσα θα χρειαστείτε για να τις ικανοποιήσετε:

Φορμάκια

Μπορείτε να ξεκινήσετε από τα φορμάκια που θα χρειασθεί, τα οποία συνήθως ταξινομούνται ανά ηλικία αλλά και ανά μέγεθος και ύψος. Ορισμένα μωράκια δεν χρειάζονται μεγέθη που προορίζονται για τα νεογέννητα, αλλά φοράνε αυτά που προορίζονται για τα μωράκια τριών μηνών. Θα ήταν καλό, να έχετε και ορισμένα φορμάκια στο επόμενο μέγεθος, πριν ακόμα το χρειαστεί το μικρό σας, αφού, όπως θα διαπιστώσετε, τα μωράκια μεγαλώνουν πραγματικά γρήγορα. Τα φορμάκια του θα πρέπει να είναι ανθεκτικά και μαλακά. Αποφύγετε κορδέλες, κορδόνια και φουντίτσες.

Πάνες

Οποιοδήποτε τύπο πάνας και αν επιλέξετε, το μωρό σας θα χρειασθεί αρχικά δέκα με δώδεκα πάνες, οπότε θα ήταν καλό να προμηθευτείτε αρκετές. Θα ήταν καλό, να έχετε μικρά πακέτα από διάφορες πάνες ώστε να δείτε με την δοκιμή, ποια είναι αυτή που βολεύει καλύτερα το μικρό σας. Ορισμένοι τύποι πάνας μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο ευαίσθητο δερματάκι τους ή να μην ταιριάζουν καλά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαρροές. Μην ξεχάσετε τα μαντηλάκια όπως και την κρέμα του, που είναι ειδικές για τα μωρά.

Εξοπλισμός για το μωρό

Ο απαραίτητος εξοπλισμός που θα χρειαστείτε περιλαμβάνει την κούνια του, που θα πρέπει να είναι σταθερή και άνετη για να μπορεί να χαλαρώνει και να κοιμάται, μια αλλαξιέρα, που μπορείτε να την τοποθετήσετε στο δώματιο ή το μπάνιο για να αλλάζετε το μωρό. Διαφορετικά μπορείτε να δοκιμάσετε το στρωματάκι της αλλαξιέρας, που μπορείτε να το μετακινήσετε εύκολα.

Τα απαραίτητα για το μπάνιο του

Θα ήταν καλό να έχετε προμηθευτείτε οτιδήποτε χρειάζεται για το μπάνιο του, όπως είναι τα μπανάκια που προορίζονται για τα βρέφη αλλά και τα σαμπουάν του, που προορίζονται για το νεογέννητο έως και το πρώτο έτος του βρέφους. Επιπλέον, θα ήταν καλό να έχετε δύο με τρεις πετσέτες μπάνιου, που θα είναι μαλακές για να μην ερεθίσουν το ευαίσθητο δερματάκι του.