Παραδοσιακά το κατσικάκι σιγοψήνεται σε πήλινα σκεύη κι όχι μόνο στη σούβλα στην αυλή. Φέτος λοιπόν που δεν μπορούμε να σουβλίσουμε, θα το… φουρνίσουμε.

Ο φούρνος του σπιτιού, άλλωστε, δίνει πεντανόστιμες επιλογές και μια από αυτές είναι η ακόλουθη συναγή.

Πώς θα μαγειρέψετε το πιο νόστιμο κατσικάκι στο φούρνο σας

Υλικά
(Για 6 άτομα)
• 2 κατσικίσια μπούτια (1½ -2 κιλά το καθένα)
• 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
• 5 κουταλιές Worcestershire sauce
• 5 ποτήρια του κρασιού λευκό αρετσίνωτο κρασί
• 5 ποτήρια του κρασιού νερό
• 2 φύλλα δάφνης
• 6 κλαδάκια ρίγανη
• 10 κλαδάκια θυμάρι
• 6 σκελίδες σκόρδο (περασμένες στο μπλέντερ)
• 1 κοφτό κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
• Αλάτι
• Πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα
• 500 γρ. πλιγούρι
• 1 μικρό κολοκύθι σε κυβάκια
• 1/2 καρότο σε κυβάκια
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο (για το τηγάνι)
• Αλάτι
• Πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη Μαρινάδα Ρίχνετε σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το κατσικάκι και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση. Βάζετε το κρέας σε ένα ταψί και το περιχύνετε με τη ζεστή μαρινάδα. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το νερό, σκεπάζετε με λαδόκολλα και ψήνετε στους 200° C για 2,5-3 ώρες. Ελέγχετε μετά την πρώτη ώρα και κάθε 30-40΄ τη στάθμη των υγρών και, αν χρειάζεται, συμπληρώνετε νερό. Τα τελευταία 10-15΄ ξεσκεπάζετε το ταψί για να ροδίσει το κρέας. Στο τέλος, σουρώνετε τους χυμούς του ψησίματος και τους κρατάτε για σάλτσα.

Για τη Γαρνιτούρα Βράζετε το πλιγούρι, το σουρώνετε και το κρατάτε στην άκρη. Τσιγαρίζετε το καρότο και το κολοκύθι μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το πλιγούρι και ανακατεύετε καλά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μαϊντανό και το κόλιαντρο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε το κατσικάκι μαζί με το πλιγούρι.