Υλικά για 6 μερίδες:

 

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

600 ml χυμό πορτοκάλι

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 πρέζα αλάτι

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας σκόνη κανέλας

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Διαδικασία:

 

Διαλύστε σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιά, τον χυμό, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέστε το αλεύρι και την κανέλα και ζυμώστε μέχρι να έχετε έναν λείο και μέτρια σφιχτό χυλό.

Σκεπάστε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήστε το να φουσκώσει.

Στη συνέχεια, ζεστάνετε ηλιέλαιο σε δύο κατσαρόλες. Φροντίστε στη μία το λάδι να καίει πολύ και στην άλλη λιγότερο. Ρίξτε κουταλιές από τον χυλό σας στην κατσαρόλα με το καυτό λάδι και περιμένετε μέχρι να σχηματίσουν κρούστα. Γυρίστε τους λουκουμάδες ώστε να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά και έπειτα ρίξτε τους στην κατσαρόλα με το λιγότερο καυτό λάδι για να ψηθεί και το εσωτερικό τους. Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός σας.

Καλό είναι να αφήνετε τους λουκουμάδες σε ένα πιάτο στο οποίο έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας για να φύγει η περίσσεια λαδιού.

Τέλος, ρίξτε στους λουκουμάδες πραλίνα φουντουκιού ή μέλι και κανέλα.

Δείτε επίσης: