Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Σπάικ Λι παρουσίασε ένα βίντεο – φόρο τιμής στη δοκιμαζόμενη από την πανδημία του κοροναϊού  Νέα Υόρκη.

Η γενέτειρά του υπήρξε σκηνικό για πολλές από τις ταινίες του, μεταξύ άλλων το φιλμ «Do the Right Thing».

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ, η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «New York New York»,  είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην πόλη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού.

«Η ταινία είναι μια επιστολή αγάπης προς τους ανθρώπους της πόλης. Απλή και λιτή»  ανέφερε σχολιάζοντας την ταινία μικρού μήκους ο Σπαίκ Λι.

Κινηματογραφώντας με φιλμ, super-8 μια τελείως κενή πόλη, ο Σπάικ Λι προβάλλει εμβληματικά μνημεία της Νέας Υόρκης, το Άγαλμα της Ελευθερίας, τη Ρόδα του λούνα παρκ στο Κόνεϊ Άιλαντ και τη Γέφυρα του Μπρούκλιν.

Προς το τέλος του βίντεο, ο σκηνοθέτης καταγράφει την εμφάνιση των κατοίκων της πόλης, ανθρώπους που περπατούν φορώντας προστατευτικές μάσκες προσώπου και ιατρικό προσωπικό με ρούχα εφημερίας έξω από τα νοσοκομεία.

Η ταινία ολοκληρώνεται με το Empire State Building να φωτίζεται με κόκκινο χρώμα σε ένδειξη υποστήριξης των εργαζόμενων στον τομέα υγείας σε όλη την πόλη.

Δείτε παρακάτω τη νέα ταινία μικρού μήκους με την υπογραφή του Σπάικ Λι