Το λαμπερό και υγιές δέρμα δεν είναι απλώς θέμα DNA. Οι καθημερινές σας συνήθειες, όπως και οι ρουτίνες που χρησιμοποιείται για την φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου, έχουν μεγάλο αντίκτυπο σε αυτό που βλέπετε στο καθρέφτη. Από τον τρόπο ενυδάτωσης έως τον τρόπο προστασίας από τις ακτίνες UV, η φροντίδα του δέρματος αποτελεί μια σημαντική διαδικασία που μπορείτε να πραγματοποιήσετε σε τρία βασικά βήματα:

Τρία βήματα

  • Καθαρισμός, δηλαδή το πλύσιμο του προσώπου.
  • Τόνωση, δηλαδή εξισορρόπηση της επιδερμίδας.
  • Ενυδάτωση, δηλαδή μείωση της ξηρότητας και αύξηση της απαλότητας της επιδερμίδας.

Ο καθαρισμός, το πλύσιμο δηλαδή του προσώπου αποτελεί ίσως το σημαντικότερο και το πιο βασικό βήμα για την περιποίηση της επιδερμίδας. Στην συνέχεια ακολουθεί η τόνωση. Οι σημερινές φόρμουλες αποτελούν «συμπληρώματα», που προσφέρουν μια επιπλέον δόση θρεπτικών συστατικών, βοηθώντας τα υπόλοιπα προϊόντα να απορροφηθούν καλύτερα ενώ ταυτόχρονα ισορροπεί την επιδερμίδα σας. Ενυδατώνοντας το πρόσωπό σας, το κάνετε να φαίνεται πιο λείο και το αισθάνεστε πιο απαλό, αφού ουσιαστικά οι ενυδατικές κρέμες συμβάλλουν στην πρόληψη της απώλειας νερού.

Ο στόχος οποιασδήποτε ρουτίνας περιποίησης είναι η βελτίωση της επιδερμίδας σας, ώστε να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αντιμετωπίζοντας προβλήματα ή στοχεύοντας σε επιμέρους περιοχές. Καθώς η επιδερμίδα χρειάζεται ορισμένες αλλαγές με την πάροδο του χρόνου, το ίδιο θα ισχύσει και για τα προϊόντα που θα χρησιμοποιείτε. Αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει ότι η περιποίηση έχει στόχο την τελειότητα. Αντίθετα αφήστε τα παραπάνω τρία βήματα να αποτελέσουν μια καθημερινή τελετουργία, που «ξεκλέβετε» λίγο χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας.

Extra tip: Δώστε χρόνο

Η επιστήμη πίσω από τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας έχει προχωρήσει πολύ, δεν υπάρχει όμως η άμεση επιδιόρθωση. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι χρειάζεστε χρόνο για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη από την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας σας, μιας και τα αποτελέσματα εμφανίζονται μόνο με την συνεπή καθημερινή επανάληψη του καθαρισμού, της τόνωσης και της ενυδάτωσης.